Zutphen maakt zich op voor eerste Eredivisie King of the Court

Het reguliere beachvolleybalseizoen is ten einde, maar we gaan nog even door. King of the Court, een nieuw tijdperk in het beachvolleybal, kent voor het eerst dit jaar een eigen Nationale tour. Met stops in Rotterdam, Zutphen en een Nederlands Kampioenschap in Breda. Aankomend weekend omarmd Zutphen deze snelle variant van het beachvolleybal.

In 2016 waren Jan Nijstad en Cor de Graaf aanwezig bij een evenement van de Nevobo in Apeldoorn, ter promotie van hun Beach Center in Zutphen. Daar raakten de twee sympathiekelingen aan de praat over het Nederlandse beachvolleybal. Organisator Sportworx was op dat moment volop bezig om de Eredivisie Beachvolleybal Tour in Nederland een boost te geven. ‘Daar hoort Zutphen bij!’, hebben Jan en Cor toen meteen geroepen.

Inmiddels is Zutphen niet meer weg te denken als speelstad van de Nederlandse tour en maken zij zich op voor een primeur. Komend weekend zal daar voor het eerst de Nightwatch Eredivisie King of the Court neerstrijken. Een mooi deelnemersveld trekt morgen naar de stad aan de IJssel.

Dames

Bij de dames zijn Katja Stam en Wies Bekhuis een team wat er bovenuit steekt. Stam, onlangs nog brons op het Europees Kampioenschap, speelt voor de gelegenheid met de kersverse Nederlands Kampioene Wies Bekhuis. Absoluut een team om in de gaten te houden, evenals de nog jonge zussen Aniek en Maren de Jong. Het talentvolle Belgische duo Annelore Bex en Jade van Deun krijgen van de organisator een wildcard.

Heren

Bij de mannen wederom een gelegenheidsduo. Thijs Nijeboer, zelf goed voor brons op het Nederlands Kampioenschap, zal aantreden met Nederlands Kampioen Mart van Werkhoven. Zij zullen worden uitgedaagd door één van de grote verassingen van dit seizoen Thijmen Heemskerk en Mick Toet. De twee maakten grote stappen dit seizoen en zullen dit ook in Zutphen weer willen laten zien. Andere grote uitdagers zijn Quinten Groenewold en Sam van der Loo. De talenten van Beachvolleybal Team Nederland weten samen hoge pieken neer te zetten in een wisselvallig seizoen.

Bekijk ook eens