De Nationale beachvolleybaltour heeft aankomend weekend haar laatste stop met de BetCity Queen & King of the Court National Series in Rotterdam. Een bepalende ronde, waarin duidelijk wordt wie zich mogen melden in het kwalificatietoernooi van de BetCity Royal Championships Queen & King of the Court. Dit wordt grootste Queen & King of the Court evenement ooit, van 5 t/m 10 september op het Henegouwerplein in Rotterdam, waar de absolute wereldtop aanwezig zal zijn.

Als opwarmer van dit evenement mogen de beste Nederlandse beachvolleyballers vast proeven aan het geweldige stadion wat nu wordt gebouwd op het Henegouwerplein, met de uit steigerbouw opgetrokken skyboxen. Een geweldig affiche met weer een goed deelnemersveld.

Spanning bij de heren

 Bij de mannen zal de strijd om het laatste ticket gaan tussen Mart van Werkhoven/Thijs Nijeboer en Erik Nijland/Yannick Verberne. Een clash tussen de mannen van Beach Team Den-Haag en Beach Team Nederland. Beide teams zullen, uiteraard, meedoen aankomend weekend. Bij een tweede plek zijn van Werkhoven/Nijeboer zeker van een plaats op het kwalificatietoernooi van de Royal Championships. Uitdagers dit weekend zijn onder andere Timo Gras en Mick Toet. Opvallend detail is dat laatstgenoemde Mick Toet normaliter een koppel vormt met Thijmen Heemskerk. Die heeft zich voor de gelegenheid ingeschreven met zijn broer Marijn en zal ook aantreden.

Damesteams

Bij de dames moet het gek lopen willen Esther Cramer en Laura Overwater niet naar huis gaan met het laatst te vergeven ticket. Het enige team wat voor hen nog roet in het eten kan gooien is van Vegten/Broring. Al is het verschil tussen de twee teams meer dan 40 punten. De National Series Queen & King of the Court dient als perfecte voorbereiding op de Royal Championships, moeten ook Emi van Driel en Brecht Piersma hebben gedacht. Zij zijn al zeker van een plek in het hoofdtoernooi volgende week, maar zullen dit weekend ook aantreden tijdens de National Series in Rotterdam. Daarmee nemen ze direct een favorietenrol in.

Bekijk ook eens