Dit zijn de zes Nederlandse teams die Nederland volgende week vertegenwoordigen op het EK-22

Van 9 t/m 12 juni wordt het EK beachvolleybal voor spelers en speelsters onder 22 jaar in Nederland georganiseerd. De grootste talenten van Europa, geboren op of na 1 januari 2001, mogen hun kunsten vertonen op het badstrand in Vlissingen en bij Irene Beach in Bilthoven. Deze zes Nederlandse teams strijden mee voor de felbegeerde titels.

Eén van de bijkomende voordelen van het organiserende land zijn is dat er in totaal zes Nederlandse teams mogen deelnemen. Dit zijn drie teams per geslacht. Normaal gesproken mag hier maar één team per geslacht en deelnemend land aan meedoen. Talentcoaches Roland Rademaker en Saskia van Hintum hebben hun selectie onlangs bekend gemaakt. Alle samenstellingen komen dit weekend al in actie op de Nederlandse tour, in voorbereiding op hun Europees Kampioenschap.

Mannenteams

Bij de mannen bestaat het hoogst gerankte team uit Sam van der Loo en Quinten Groenewold. Van der Loo weet wat het is om een groot internationaal toernooi in eigen land te mogen spelen. Vorig jaar won hij zijn eerste World Tour medaille op de Waalkade in Nijmegen. Hij kreeg toen de kans om samen te spelen met Stefan Boermans, die hem leidde tot aan de finale. Een mooie zilveren medaille tot gevolg. De overige twee Nederlandse teams die een gooi zullen doen om de Europese titel zijn Mees Sengers/Kyran Versteegen en Koen Herrebout/Kees de Hoogh. Herrebout/de Hoogh dwongen de kwalificatie voor het hoofdtoernooi zelf af. In het kwalificatietoernooi in Den-Haag op 14 mei wonnen zij de finale overtuigend van Rik Damen en Ferdy van Dijk, die deelname aan het EK nipt aan hun neus voorbij zagen gaan.

Damesteams

Bij de dames ook drie Nederlandse teams die zullen strijden om de felbegeerde titel. Hoogst gerankt staan Brecht Piersma en Wies Bekhuis. De twee meiden spelen pas net samen en wisten zich vorige week op de World Tour in Italië al bijna te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Spannend voor beide meiden en bondscoach Saskia van Hintum hoe zij staan ten opzichte van hun Europese leeftijdsgenoten. Naast Piersma/Bekhuis zullen ook Everaert/Poiesz en Van Mill/Weeda in actie komen in het hoofdtoernooi. Laatstgenoemden dwongen onlangs zelf een plek voor dit Europees Kampioenschap af door ook het kwalificatietoernooi in Den-Haag te winnen. In de finale werd gewonnen van Sara Knol en Anique Tavenier.

 

 

Bekijk ook eens