Het hoofdtoernooi van het DELA NK Beach ging vandaag van start met een hele hoop spannende en zwaarbevochten wedstrijden. Een aantal teams haalde een ticket binnen voor een rechtstreekse plaats in de halve finale of voor de kwartfinales, als tussenronde voor een plek in die halve finale. Morgenochtend wordt met de kwartfinales de finaledag van de DELA NK Beach afgetrapt.

Zomerse temperaturen en weinig wind zorgde voor een heerlijke dag aan het strand van Scheveningen met veel zwaarbevochten wedstrijden. Na 3 gewonnen wedstrijden wisten Alexander Brouwer en Christiaan Varenhorst een plek in de halve finale veilig te stellen. Dit lukte ook Jasper Bouter en Ruben Penninga door in hun derde wedstrijd met 17-15 te winnen van trainingsmaatjes Yorick de Groot en Mees Blom. Laatstgenoemde moet daardoor genoegen nemen met een plek in de kwartfinale. Deze kwartfinale spelen zij tegen Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer. Ook Tom van Steenis en Sven Vismans hebben zich weten te plaatsen voor de kwartfinales. Morgenochtend nemen zij het op tegen Stefan Boermans en Dirk Boehlé.

Bij de vrouwen zijn de halve finale plekken voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel en Katja Stam en Julia Wouters. Beide teams verloren vandaag geen enkele wedstrijd en stromen daarom direct door naar de halve finales. Sophie van Gestel en Marloes Wesselink speelden een sterke wedstrijd tegen Stam/Wouters, maar in 3 sets moesten zij de winst afstaan en nemen zij genoegen met een plek in de kwartfinale. Wies van Solkema en Wies Bekhuis zijn hun tegenstanders in deze kwartfinale, ook zij wisten genoeg wedstrijden te winnen om door te stromen naar de finaledag. De andere kwartfinale wordt gespeeld door Priem/Stubbe en Piersma Ypma. Esmee Priem en Puk Stubbe speelde een sterke eerste dag van het hoofdtoernooi, maar zij moesten de halve finale plek afstaan aan de oudere zus van Puk, Joy Stubbe.

Morgen staat een spannende ontknoping van het DELA NK Beach te wachten. Wederom een zomerse dag en absolute topwedstrijden. Het einde van het 2019 beachvolleybal seizoen belooft succesvol te worden afgesloten.

Bekijk ook eens