Aan Boulevard Evertsen in Vlissingen werd vandaag wederom bewezen dat het deelnemersveld bij de vrouwen meer dan ooit aan elkaar gewaagd is. De afgelopen vijf weekenden van de DELA Eredivisie Beach kende iedere keer een andere winnaar. Zo ook vandaag, ditmaal waren Sophie van Gestel en Marloes Wesselink te sterk voor alle andere deelneemsters. Bij de mannen zorgden dit weekend de Belgen Koekelkoren/Van Walle er voor dat de titel uit Nederlandse handen bleef.

Met een bak aan (inter)nationale ervaring en een groot aantal Eredivisie medailles op zak vanuit voorgaande jaren, staan Marloes Wesselink en Sophie van Gestel dit seizoen wederom in de papieren als kanshebber op een toernooi overwinning. Ze moesten er een tijdje op wachten, maar vandaag maakte zij dit dan ook waar. ‘’De weersomstandigheden waarmee we dit weekend speelden liggen ons erg goed, super leuk dat we daarmee onze titel in Vlissingen hebben kunnen verdedigen,’’ aldus Marloes Wesselink. In de finale versloegen zij in twee sets de winnaressen van de DELA Eredivisie Beach in Heerlen, Katja Stam en Julia Wouters.

De focus van de Nederlandse talenten Jasper Bouter en Ruben Peninga ligt dit seizoen voornamelijk internationaal. Voor hen is het dan ook fantastisch dat de DELA Eredivisie Beach regelmatig internationale topteams aantrekt. ‘’We kloppen op de deur van het internationale top beachvolleybal, vandaag zaten we dicht bij de winst in de finale,’’ aldus Jasper Bouter. In de finale troffen zij het Belgische topteam Koekelkoren/Van Walle, dat via drie sets liet zien waarom zij meedraaien in de top van het internationale Beachvolleybal. Een weekend lang sterk spel ligt ten grondslag aan de terechte gouden plak die de mannen vanuit Nederland mee terug nemen naar België.

Dat de Boulevard in Vlissingen in combinatie met de organisatie achter de Zeeland Beach Classics een succesvolle formule is voor een top weekend beachvolleybal, is afgelopen weekend wederom bewezen. Dat het EK onder 23 in 2020 op dit strand wordt uitgespeeld is dan ook iets om naar uit te kijken!

Bekijk ook eens