• Vismans en Van Steenis vormen nieuw team

Sven Vismans en Tom van Steenis gaan samenwerken. De twee ambitieuze spelers vormen vanaf het nieuwe beachvolleybalseizoen een duo. Na mooie successen met Wessel Keemink en Jannes van der Ham, met onder meer het WK 2015 en EK 2018 in eigen land, was verdediger Vismans op zoek naar een nieuwe partner. “Ik denk dat ik in Tom iemand heb gevonden die er net als ik voor de volle honderd procent voor gaat.”

Vismans speelt al jaren mee in de nationale beachvolleybaltop en veroverde al vele eredivisietitels. De rappe verdediger kan niet wachten op de start van het nieuwe seizoen. Waarom gaan Van Steenis, die nu nog in de zaal speelt bij Draisma Dynamo, en hij samen het avontuur aan? Dat legt Vismans graag uit: “We zijn een samenwerking aan gegaan omdat wij denken dat we elkaar heel goed aan kunnen vullen en versterken in het veld. Tom is heel sterk aan het net en ik in het achterveld. We hebben nog nooit eerder samen gespeeld, maar wel veel tegenover elkaar gestaan in belangrijke wedstrijden.”

Ook denkt Vismans dat ze mentaal sterk zijn. “Ik denk dat we beide veel ervaring hebben en als team echt de strijd aan kunnen gaan met de andere topteams. Persoonlijk vind ik vooral Tom zijn instelling en strijdlust heel goed. En ik vind het belangrijk dat er iemand naast mij staat die er altijd voor de volle honderd procent tegen aan gaat!”

Ze hebben nog nooit naast elkaar gestaan in het zand, dus het zal even wennen worden. Toch hebben ze er allebei het volste vertrouwen in. “Ik verwacht dat we gedurende het seizoen steeds beter op elkaar in gespeeld raken en in dat proces al veel toernooi overwinningen kunnen pakken. Waar voor ons de lat ligt zullen we aan het einde van de zomer zien op het NK, daar willen we voor de medailles spelen,” aldus de altijd ambitieuze Vismans.

Internationaal
Beide spelers kwamen al vaker op Europese toernooien in actie en ook de World Tour is bij zowel Van Steenis, oud-speler van Beachvolleybal Team Nederland, als Vismans bekend terrein. Waar gaan ze samen voor en waar komen ze in actie komende zomer? “We zullen veel in de DELA eredivisie Beach te zien zijn en daarnaast gaan we ook een aantal internationale toernooien spelen. Dit hangt ook deels af van onze sponsoren. We zijn hard op zoek naar een aantal bedrijven die dit avontuur samen met ons aan willen gaan!”

 

Bekijk ook eens