Tijdens de Eredivisie Beachvolleybal Tour kun je niet om ze heen. Vorige week stonden er in Vlissingen twee duo’s van de Kadijk Beach University op het podium, in Sint Anthonis begonnen er vanmorgen maar liefst vier teams van de Werkendamse club aan het eredivisie toernooi.

De teams van de Kadijk Beach University (KBU) presteren al erg goed in de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Vooral de jonge talenten Emi van Driel en Raisa Schoon maken veel indruk. Ze wonnen de eerste twee toernooien van het seizoen en werden vorige week in Vlissingen derde. Het sterke spel van de jonge, ambitieuze meiden is opgevallen, want ze hebben een wildcard voor de World Tour in Den Haag ontvangen.

Ook een ander KBU-duo stond al op het podium van de eredivisie. Mexime van Driel, de zus van Emi, en haar partner Flore Gravesteijn pakten in Vlissingen het zilver. Beide teams tonen aan dat de aanpak van de Werkendamse club enorm succesvol is. De meeste meiden van de KBU begonnen op jonge leeftijd al met beachen en leerden het spelletje via de KBSS-methode. Een methode die bedacht en uitgewerkt werd door oud-topspeelster Debora Kadijk en waarin kinderen meteen starten met twee tegen twee spelen en op een speelse manier zichzelf ontwikkelen.

Dat die methode enorm goed werkt en beachvolleyballers levert die op topniveau kunnen presteren, blijkt in Sint Anthonis maar weer. Want er doen zelfs vier KBU-duo’s mee. Sarah van Esch en Britt den Haan timmeren steeds meer aan de weg in de eredivisie en maken het de ervaren teams steeds lastiger. En ook Danique Timmermans en Hannah van Esch, dwongen hun plek in de eredivisie weer af. De KBSS-methode bij de Kadijk Beach University, daar worden sterke beachers opgeleid!

Eerste dag in Sint Anthonis

Mexime en Flore wonnen vanavond van hun trainingsmaatjes Emi en Raisa. Daarmee plaatsten ze zich direct voor de halve finale van morgen. Emi en Raisa moeten nog strijden voor een plek in de halve finale, ze moeten morgenvroeg om 09.00 uur dan wel winnen van Stam en Wouters, die Sarah en Britt uitschakelden.

Bekijk ook eens