De DELA Eredivisie Beach keert terug in Friesland! Op 1 en 2 juni spelen de beste beachvolleyballers van Nederland op het Gemeenteplein en bij Sportstad Heerenveen. Bij de heren gaat de 19-jarige Rik van Solkema alles geven om zijn wildcard als regionale speler waar te maken en doet er ook een Zweeds topteam mee. Ook bij de dames is er een wildcard voor een lokaal team, de 16 jarige Desy Poiesz  en Brecht Piersma willen  zich voor hun thuispubliek dolgraag  laten zien.

Het wordt een mooi, uitdagend weekend voor Rik van Solkema. De jonge (beach)volleyballer uit Heerenveen heeft van de organisatie een wildcard gekregen en samen met zijn beachvolleybalmaatje Joris Berkhout wil hij zich laten zien in zijn stad. Van Solkema kende een zeer succesvol zaalseizoen met Draisma Dynamo en hij was de grote uitblinker in de gewonnen bekerfinale.

Hij zat dan ook als diagonaalaanvaller bij de selectie van Oranje, maar na de terugkeer van een andere speler op zijn positie viel hij af. Maar dat is niet erg voor de jonge, ambitieuze speler. Nu kan hij mooi in zijn eigen stad weer beachvolleyballen, iets wat hij in de zomer dolgraag doet. Met Berkhout zal hij sowieso alles geven om tot een mooie prestatie te komen op een sterk bezet toernooi.

Jasper Bouter en Ruben Penninga van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) zijn als eerste geplaatst en ook Mees Blom en Yorick de Groot van BTN en Stefan Boermans en Dirk Boehle doen mee. En een mooie aanvulling: de Zweden Martin Appelgren en Alexander Annerstedt. Dat kan een hele interessante strijd worden in Heerenveen tijdens de vierde speelronde van de DELA Eredivisie Beach.

Europees kampioen

Bij de dames stromen op zondag mogelijk twee BTN-topteams in. De regerend Europees kampioen beachvolleybal: Sanne Keizer en Madelein Meppelink en hun trainingsmaatjes  Laura Bloem en Jolien Sinnema. Ze spelen deze week eerst nog op het 4-sterren toernooi van de World Tour in Tsjechië, maar komen als ze hier zijn uitgeschakeld naar Friesland.

Ook de winnaressen van het toernooi in Utrecht, Emi van Driel en Raisa Schoon, komen in Friesland in actie. Katja Stam en Julia Wouters, Emma Piersma en Pleun Ypma en Iris Reinders en Mexime van Driel vullen het sterke deelnemersveld aan. Ook de Friese routinier Mered de Vries zal zich in ‘haar’ Heerenveen willen laten zien en voor een goede prestatie gaan samen met haar partner Quirine Oosterveld.

Bekijk ook eens