De finaledag van de Eredivisie Beachvolleybal Tour in Werkendam wordt op een hele bijzonder plek gespeeld. Er zijn twee velden aangelegd bij Fort Altena. Het fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en werd in 1847 gebouwd. ,,Het is uniek om hier te spelen, het is een stuk geschiedenis van Nederland,” zo vertelt Gijs van Pruissen nadat hij van het veld kwam.

Gijs van Pruissen had geen flauw idee wat hij kon verwachten van de locatie en werd blij verrast. ,,We reden gisteravond weer de A27 op en toen zagen we alle vlaggetjes. Toen dachten we al wow. Daar moet het zijn. Het is echt een fantastische plek om te mogen spelen, uniek. Dat is iets wat je niet snel vergeet. Ik had geen idee van te voren, maar dit is genieten.”

Vanmorgen speelden Gijs met zijn maatje Jaapjan Feenstra een spannende wedstrijd tegen Wouter van Gilst en Robin Kalmeijer. Hij won met 2-1 (22-24, 21-18, 15-7). ,,Dit was een lekker potje. Op zo een plek, voor het fort, strijden voor elk punt. Tegen die jongens moet je elk punt twee keer scoren, ze zijn zo sterk verdedigend. We maakten er een mooie driesetter van.”

Ook Pepijn Lochtenberg is onder de indruk van Fort Altena. ,,Wij speelden net op veld 2. Dat is genieten man, een veld midden in het groen. Dit is net als spelen op de Dam in Amsterdam, echt op een unieke plek. Wij speelden erg goed vanmorgen, dus blijkbaar motiveert het extra zo’n speciaal veld.”

Bekijk ook eens