Twee keer goud voor Beach Team Den Haag tijdens BetCity Eredivisie Beach Arnhem

In Arnhem vond afgelopen weekend de vijfde stop van de BetCity Eredivisie Beach plaats. Met een Centre Court op De Markt en twee bijvelden bij Aetos Beach was het weer een mooi strijdtoneel voor de top van Nederland. Lisa Luini, Serena van der Made, Thijmen Heemskerk en Mick Toet waren de grote spelers van deze week en gingen er met de titels vandoor. Beide teams zijn onderdeel van Beach Team Den Haag.

Bij de heren maakten de kampioenen van vorige week, Mart van Werkhoven en Thijs Nijeboer, een uitstapje naar het Franse Lille. Daar, op de Pro Tour, was de kwartfinale het eindstation. Dankzij een aantal knap gewonnen wedstrijden komen zij met gewenste internationale punten terug naar Nederland. Het ontbreken van de twee, maar ook van Dirk Boehlé, gaf andere spelers de gelegenheid te pieken. Zo wisten Cain van Hal en Tom van Reeuwijk het voor het eerst dit seizoen tot de halve finale te schoppen. In die halve finale bleken Thijmen Heemskerk en Mick Toet wel een horde te hoog om te nemen. Zij dwongen in drie sets een plek in de finale af en stonden daar tegenover gelegenheidsduo Mees Sengers en Quinten Groenewold, die zich samen voorbereiden op een internationaal jeugdtoernooi. Met 21-12 en 21-16 was het verschil in de finale groot, in het voordeel van Heemskerk/Toet. Het was voor beiden de eerste Eredivisie overwinning, een knappe prestatie.

Bij de dames mochten Marly Bak en Bjorna Gras zich weer eens melden in de halve finale. Echter legden de twee het daar in de derde set af tegen hun teamgenoot uit de zaal, Iris Reinders, die met Lynn van Mill aantrad. Zij stonden in de finale tegenover Lisa Luini en Serena van der Made. Nog nooit eerder speelden zij een finale van de BetCity Eredivisie Beach, maar daar was weinig van te merken. Als twee coole kikkers speelden ze zich met 21-14 en 23-21 naar het goud, waarmee de familie Luini een Eredivisie winnaar rijker is. Het betekende ook de tweede gouden medaille voor Beach Team Den Haag. Marly Bak en Bjorna Gras herstelden zich in de strijd om het brons en mochten zich evengoed op het podium melden.

Bekijk ook eens