Het Pinksterweekend staat in Zutphen in het teken van beachvolleybal. Veel topteams komen zaterdag en zondag in actie tijdens de DELA Eredivisie Beach in Zutphen. Het hoofdveld met tribune ligt net als in 2017 weer op de Groenmarkt. Ook wordt er gespeeld bij Beach Center Zutphen – Warnsveld. De winnaars van het eerste toernooi van 2018, Sophie van Gestel en Marloes Wesselink en Sven Vismans en Jannes van der Ham, gaan in Zutphen voor een tweede zege in de DELA Eredivisie Beach.

Het werd in 2017 een enorm success, de DELA Eredivisie Beach op twee speellocaties in Zutphen. Die succesformule wordt dit seizoen herhaald. Op zaterdag start de strijd om de podiumplekken met 12 heren- en 12 damesteams. Op zondag, Eerste Pinksterdag, wordt duidelijk of Marloes Wesselink haar titel in Zutphen weet te prolongeren. In 2017 won ze op de Groenmarkt met Laura Bloem de finale, ze wil dat nu herhalen met haar nieuwe partner Sophie van Gestel. Dat het nieuwe team kwaliteit in huis heeft, toonden de dames in Vlissingen al aan. Daar veroverden ze op hun allereerste toernooi samen direct de eerste titel van het seizoen. Ook Mered de Vries en Quirine Oosterveld, die in Vlissingen de finale verloren, doen mee in Zutphen. Emi van Driel en Raisa Schoon, die in 2017 het zilver pakten in de torenstad, gaan ook strijden om de podiumplekken.

Bij de mannen gaan Sven Vismans en Jannes van der Ham voor hun tweede titel van het seizoen. Ze willen dolgraag de wildcard voor het EK in eigen land veroveren en dat kan via de DELA Eredivisie Beach. Het gaat in Zutphen dus niet alleen om de titel, maar ook om punten op de ranking voor het EK. Vismans en Van der Ham krijgen concurrentie van twee talenten van Beachvolleybal Team Nederland (BTN): Yorick de Groot en Matthew Immers.

Van vrijdag tot en met maandag staat Zutphen in het teken van zand en mooie beachsporten. Met als hoogtepunt dus twee dagen lang topbeachvolleyballers op het Beach Center en in de Beach Arena op de Groenmarkt! Bijzonder is de samenwerking tussen Stichting Roparun, Beach Center en Eredivisie Beachvolleybal Tour. Zondagnacht komt de Roparun weer door Warnsveld en Zutphen. De doorkomst van de Roparunners is ook te bekijken vanaf de tribune van de Beacharena. Een groep jeugdleden van de locale club zamelt het hele weekend geld in voor Roparunteam Zutphen. Zij willen 300 speciale ‘tropical’ Zutventjes verkopen en bij de doorkomst van Team Zutphen een mooie cheque aanbieden aan de renners en fietsers van dit team.

Bekijk ook eens