Emi van Driel en Raisa Schoon hebben de DELA Eredivisie Beach in Zupthen op hun naam geschreven. In de finale wonnen de jonge talenten met 2-0 (21-19, 21-19) van Sophie van Gestel en Marloes Wesselink. Bij de mannen ging de titel naar Jannes van der Ham en Sven Vismans. Ze wonnen met 2-0 (21-18 en 21-17) van debutant Stefan Boermans en Casper Haanappel. 

De damesfinale ging tussen twee teams die al meerdere titels op zak hebben en dat leverde een mooie strijd op. Sophie van Gestel en Marloes Wesselink stonden op de drukke en zeer sfeervolle Groenmarkt tegenover Emi van Driel en Raisa Schoon. In de eerste set maakte Emi van Driel in de slotfase het verschil met haar service. Dankzij een ace van haar werd het 21-19. Van Gestel en Wesselink namen een voorsprong (7-10) in de tweede set, maar de jonge speelsters van de Kadijk Beach University vochten zich terug en wonnen met 21-19.

Ze vielen elkaar dolblij in de armen. Een titel hadden ze absoluut niet verwacht. Van Driel: “We gaan over twee weken een kwalificatietoernooi spelen voor de Jeugd Olympische Spelen. Daar richten we ons op en we zijn nog op niveau aan het komen en vol in voorbereiding op dat toernooi. Maar als het dan zo lekker loopt, win je hier gewoon zonder een set te verliezen.”

Vorige week deden Van Driel (17) en Schoon (16) niet mee in verband met een blessure. Schoon. “In de laatste zaalwedstrijd ging het fout bij mij, het blijkt nu een scheurtje in de binnenband van mijn meniscus te zijn maar ik mag gelukkig weer spelen. Ik had niet gedacht dat we hier zouden winnen. We bouwen het namelijk rustig op en de focus ligt op de jeugdtiteltoernooien.”

Het brons ging naar Quirine Oosterveld en Mered de Vries. Ze wonnen in de kleine finale met 21-15 en 21-17 van Mexime van Driel en Flore Gravesteijn.

EK stap dichterbij

Jannes van der Ham en Sven Vismans wonnen vorige week het eerste toernooi van de DELA Eredivisie Beach al op het strand van Vlissingen, nu sloegen ze weer toe. In Zutphen stonden ze in de finale tegenover de grote verrassing van het toernooi: Stefan Boermans en Casper Haanappel. Boermans debuteerde in Zutphen in de eredivisie en hoe. Meteen met zijn nieuwe partner in de finale. Van der Ham en Vismans namen snel een voorsprong (15-11) maar toen ging Boermans serveren en blokkeren. Het werd 18-18, na een time-out maakten de favorieten het alsnog af: 21-18.

In de tweede set bleef het spannend tot 17-17. Van der Ham was aan het net sterk en Vismans scoorde met een harde aanval de beslissende: 21-17. Hij schreeuwde het uit van vreugde. “Hier kwamen we voor en niets minder. Nog twee toernooien te gaan om zeker te zijn van het EK in eigen land, dat is ons doel. Daar vechten we keihard voor samen en we zijn weer een stap dichterbij,” aldus Vismans.

De kleine finale bij de heren werd gewonnen door Yorick de Groot en Matthew Immers van Beachvolleybal Team Nederland. In een zeer spannende strijd om het brons waren de talenten met 2-1 (21-16, 17-21,16-14) nipt te sterk voor Timo Gras en Daan Haanappel.

Bekijk ook eens