Twee jonge spelers van Beachvolleybal Team Nederland debuteerden vandaag op Ameland in de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour. De talenten Ricardo Hofman (18) en Noah Aerts (16) kwamen voor het eerst in actie op het hoogste niveau. Ze speelden allebei naast ervaren eredivisie spelers. Hofman vormt een duo met Bas Verpoorten en Aerts met Tom van Steenis. Hoe ervaarden ze hun eerste dag op het hoogste niveau?

Ricardo Hofman komt ook morgen weer in actie, met Bas Verpoorten verzekerde hij zich van een plek op de finaledag. ,,Fijn om op Ameland mijn debuut te maken, een mooi toernooi. Dit is ook de eerste keer dat ik samen met Bas speel, we hebben voor het toernooi een keertje getraind samen. Maar het gaat vlot, we vullen elkaar in het veld wel aan. Ook is het voor mij persoonlijk een mooie uitdaging dat ik tijdens mijn debuut ook nog eens op een andere positie speel. Normaal ben ik blokkeerder, nu verdedig ik en dat is erg leuk om eens te doen.”

Ricardo geniet van de wedstrijden die ze spelen op Ameland. ,,Ik vind het niveau hoog, dat maakt het voor mij een stuk leuker en lekker uitdagend. Je moet alles geven om kans te maken op een overwinning op dit niveau. Steeds weer knallen.” Het jonge talent van Beachvolleybal Team Nederland verloor met Verpoorten in een spannende driesetter van Hiemstra en Lochtenberg de strijd om een rechtstreekse plek in de halve finale. Morgenvroeg gaat hij alsnog voor meer. ,,We waren er zo dichtbij, het doel is om alsnog in die halve finale te komen en wie weet op het podium.”

Ook Noah Aerts speelde voor het eerst in de eredivisie. Hij vormde een team met Tom van Steenis. ,,Super cool om op het hoogste niveau te debuteren, ik heb genoten. Het is een hoog niveau waar ik veel van kan leren. Ik baal enorm dat we niet door zijn naar de tweede dag, want dat was wel onze doelstelling.” Aerts en Van Steenis speelden een spectaculair duel tegen Casper Haanappel en Tom Feldkamp. In de derde set eindigde het in 22-20.

Bekijk ook eens