• Stubbe: “Het wordt heel hard werken voor de titel”

Op het DELA NK Beach 2018 telt er voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel maar 1 ding: de Nederlandse titel veroveren. In een wisselvallig seizoen qua prestaties op de World Tour willen ze nu goed afsluiten. Stubbe: “We gaan voor goud.”

Het DELA NK Beach wordt gespeeld in en rond het The Hague Beach Stadium. Een thuiswedstrijd voor veel teams die ook trainen op het Scheveningse strand en in Den Haag wonen. Ook Stubbe heeft zin om te gaan knallen in het The Hague Beach Stadium. “Ik denk dat het een leuke seizoenafsluiting wordt waarin we in het mooie Scheveningen, de thuishaven voor vele van ons, mogen vechten om de Nederlandse titel. Waarvoor uiteraard iedereen die deelneemt hard zal vechten!”

Stubbe en Van Iersel, die allebei al eens de Nederlandse titel veroverden, zitten in een seizoen met ups en downs. Ze spelen dit seizoen voor het eerst samen en hebben veel geleerd. Stubbe blikt kort terug op hoe het seizoen voor het ambitieuze team verlopen is. “Ik denk dat we een sterk seizoen hebben gedraaid alleen met een wat minder einde. De doelstellingen hebben we op het laatst niet kunnen halen. We hebben daar nu al veel van geleerd en zullen met sommige onderdelen aan de slag gaan om ons niveau nog wat stabieler te kunnen krijgen voor de toekomstige toernooien.”

In hun eerste seizoen samen behaalden ze een aantal mooie top acht noteringen op de World Tour, zoals een vijfde plek in Xiamen, de vierde plek in Luzern en de vijfde plek in Ostrava. Maar er waren ook wat teleurstellingen, soms kwamen Stubbe en Van Iersel de poulefase niet door. Het duo werkte hard om ook daarvan te leren en als team te groeien. Ook op het DELA EK Beach in eigen land verliep het niet zoals ze wilden, in de achtste finale werden ze na een sterke poulefase al uitgeschakeld. Ze zijn dan ook gretig om met goud hun eerste jaar af te sluiten. “We gaan natuurlijk maar voor 1 kleur op het NK: goud. Wij gaan altijd voor goud.”

Stubbe denkt dat het een hele mooie strijd wordt op het Scheveningse zand. “Ik denk dat zowel Madelein Meppelink en Sanne Keizer als Jolien Sinnema en Laura Bloem grote stappen hebben gemaakt gedurende het seizoen. Het zal tegen hun dus heel hard werken worden voor ons, maar we zijn er klaar voor!”

Bekijk ook eens