Er kan spektakel verwacht worden tijdens de Eredivisie Beachvolleybal Tour in Utrecht. Het toernooi van komend weekend heeft een sterk deelnemersveld inclusief een aantal internationale topteams. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, winnaars van Olympisch brons, doen mee en ook de Olympiërs Christiaan Varenhorst, Madelein Meppelink, Sanne Keizer, Marleen van Iersel, Karla Borger (Duitsland) en Robin Seidl (Oostenrijk) komen in Utrecht in actie. Brouwer: ,,We gaan voor de winst in Utrecht en willen knallen in eigen land.”

Organisator Wilco Nijland van Music en Sports is enorm trots op het internationale deelnemersveld tijdens de Eredivisie Beachvolleybal Tour in Utrecht. De topteams van Beachvolleybal Team Nederland komen in actie en hij heeft de vier wildcards aan internationale teams gegeven.

Die zijn bij de mannen gegaan naar de Australiërs Cole Durant en Zachery Schubert en het Oostenrijkse topteam Robin Seidl en Tobias Winter. Seidl, die een Nederlandse moeder heeft, werd op de Olympische Spelen in Rio negende. Ook doet Christiaan Varenhorst mee met zijn nieuwe partner Maarten van Garderen.  Het hoofdveld ligt op het Lucasbolwerk in het centrum en er wordt ook gespeeld op de velden van Irene Beach in Bilthoven.

Bij de vrouwen doen er ook twee buitenlandse teams mee in Utrecht. Het Duitse topteam Karla Borger/Margareta Kozuch wil dolgraag in de Domstad spelen. Borger werd op de Olympische Spelen nog negende en speelt sinds dit seizoen samen met Kozuch. Voor Kozuch is het haar eerste beachvolleybalseizoen, hiervoor was ze enorm succesvol als zaalspeelster en ook met het Duitse nationale team.

De vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland zijn ook te bewonderen in Utrecht.  Madelein Meppelink gaat in Utrecht strijden om de titel en doet dat samen met Sanne Keizer, in verband met de blessure van Sophie van Gestel.  Ook Jolien Sinnema en Joy Stubbe en Manon Flier en Marleen van Iersel komen in Utrecht in actie net als de Australische dames Phoebe Bell en Nicole Laird.

Alexander Brouwer heeft al enorm veel zin in het toernooi in Utrecht. ,,We spelen graag in eigen land. Dit toernooi valt in het weekend voor de World Tour in Den Haag en er is dan geen internationaal toernooi, dus dat biedt ons mooi de gelegenheid om in Utrecht te spelen. We hebben het trainingsprogramma er op aangepast en zijn erg benieuwd naar de nieuwe opzet van het hele eredivisie circuit.”

De winnaar van Olympisch brons won dit jaar samen met zijn maatje Robert Meeuwsen al de World Tour in Xiamen en in Utrecht gaan ze ook voor de titel. ,,We hebben via de livestream en social media de eerdere toernooien gevolgd. Het niveau van de overige teams vind ik lastig in te schatten, daarom vind ik het mooi dat we ons in Utrecht met de rest kunnen meten. Uiteraard gaan we voor de winst.”

Bekijk ook eens