Het nieuwe duo Stefan Boermans en Dirk Boehlé starten hun eerste toernooi van het seizoen met twee overtuigende overwinningen. De twee spelers sluiten de eerste dag van de DELA Eredivisie Beach in Breda af als poulewinnaars.

Na twee weken trainingsstage in Turkije stond vandaag voor het duo de eerste krachtmeting op het programma. Dat was voor Stefan Boermans direct een bijzondere wedstrijd. Hij mocht vanochtend namelijk aantreden tegen zijn oude partner Casper Haanappel die samen speelde met Tom van den Bogaard. ‘’Dat soort wedstrijden brengen toch altijd wat spanning met zich mee, die wil je echt winnen,’’ vertelt Boermans. Met 21-16 en 21-17 schreven Boermans en Boehlé de eerste overwinning op hun naam.

De wedstrijd om de winst in de poule werd op het Kasteelplein gespeeld tegen Bas Verpoorten en Cain van Hal. Eerstgenoemde is een welbekende tegenstander voor Boermans. ‘’Ik ken zijn spel en daar hebben we ons plan voorafgaand op afgestemd, dat werkte erg goed,’’ aldus Stefan Boermans. Dit resulteerde in een overtuigende 2-0 overwinning.

Poulewinst en daarmee een directe plek in de kwartfinale is voor Stefan Boermans en Dirk Boehlé het resultaat na de eerste speeldag. Tevreden over de eerste dag sluit Boermans af met de volgende woorden: ‘’Morgen is het weer 0-0, we hebben er heel veel zin in dus laat die tegenstander maar komen!’’

Bekijk ook eens