Jolien Sinnema en Joy Stubbe hebben hun favorietenrol in Vlissingen volledig waargemaakt. Het duo van Beachvolleybal Team Nederland won in de finale van de Eredivisie Beachvolleybal Tour op zeer overtuigende wijze met 2-0 van Flore Gravesteijn en Mexime van Driel. Joy Stubbe na de finale: ,,We konden hier eigenlijk alleen maar verliezen. In de eerste set was het even aftasten, daarna vonden we de juiste energie.”

Jolien en Joy kwamen met een duidelijk doel naar Vlissingen vandaag, ze gingen voor de titel. Vanmorgen wonnen ze in hun eerste duel van Oosterveld/Ypma en daarna volgde een mooie halve finale. Het internationaal actieve team, morgen vliegen ze door naar Moskou voor de World Tour, stond daarin tegenover Emi van Driel en Raisa Schoon, die de eerste twee toernooien van de eredivisie op hun naam schreven. Het topteam speelde zeer stabiel en was een maatje te groot voor de meiden van de Kadijk Beach University.  Na twee titels veroverden die in de troostfinale nog wel het brons.

In de finale toonden Jolien en Joy weer hun klasse. Al in eerste set maakten ze het Flore en Mexime heel erg lastig, vooral met hun sterke service. Dat leverde de winst op: 21-15. Joy: ,,We moesten in de eerste set wel even aftasten, het ging lang gelijk op.” Ook in de tweede set kregen de speelsters van de Kadijk Beach University niet genoeg grip op het spel van Jolien en Joy. Met een topservice maakte Joy het af: 21-14. Joy: ,,We hadden de juiste energie te pakken in de tweede set en liepen snel uit naar een comfortabele voorsprong. De wedstrijd hadden we toen onder controle.”

Het duo maakte de verwachting waar en veroverde de titel op sterke wijze. Daar is Joy trots op. ,,Het is typisch Hollands dat er wordt verwacht dat wij er vandaag even met de winst vandoor gaan. Je kunt hier eigenlijk alleen maar verliezen. Maar het is mooi om hier te spelen en te winnen. In de eredivisie wordt momenteel meer energie gestoken, het wordt voor ons ook veel leuker om deel te nemen. Een goede sfeer en de organisatie probeert alles professioneel aan te pakken. Gaaf.”

De titel in de vernieuwde Eredivisie Beachvolleybal Tour smaakt naar meer voor Jolien en Joy. Het Haagse duo blikt vooruit. Joy: ,,Je gaat ons zeker terugzien in Utrecht. Of we in andere steden nog in actie komen, is nog even afwachten. Maar het is voor ons zeker steeds interessanter om mee te doen in de eredivisie.”