Marloes Wesselink en Laura Bloem staan voor de tweede week op rij op het hoogste treetje van de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour. In Zutphen wonnen ze na een spannende finale met 2-1 van Flore Gravesteijn en Mexime van Driel. “Dat we hem uit het vuur slepen is allemaal te danken aan Laura en haar geweldige service.”

Marloes was na de finale vol lof over haar partner. Zelf zat ze af en toe in een dipje, maar daar werd ze uitgehaald. “Laura was echt ongelooflijk geweldig deze finale. Haar service leverde ons extra lucht op met de kleine voorsprong en ze was gewoon top. Ik had het soms even lastig, maar Laura was zo positief en ook nog eens geweldig sterk in het veld. Deze titel is grotendeels door haar gepakt.” Laura nam de woorden van haar partner in dank aan met een glimlach van oor tot oor en nog een dikke knuffel voor Marloes.

“Mijn service liep wel lekker ja, heel fijn dat die zo goed werkte en we daardoor in de beslissende set ook uitliepen. Dat was erg lekker, want je kan dan toch wat rustiger in het veld staan. Ik had eigenlijk verwacht dat ze zich wel gingen aanpassen op mijn service, maar dat deden ze niet. Dan blijf ik natuurlijk gewoon hetzelfde doen,” zo blikte Laura lachend terug.

Het toernooi in Zutphen voelde extra goed voor het duo uit Doetinchem. “Het is toch een halve thuiswedstrijd, met veel familie en vrienden die hier ons aanmoedigen. We hadden na de winst in Groningen als doel om deze ook te winnen, maar we waren ook realistisch want het deelnemersveld is hier sterk. Maar we hadden er vertrouwen in en doen het. Bam, dat voelt heerlijk. De tweede op rij.”

En dat smaakt wat Laura betreft naar veel meer. “Ik merk dat we nu we wat verder in het seizoen zijn, steeds lekkerder spelen. De routine sluipt er meer in en we hebben een lekkere flow te pakken. We genieten samen, zoals eigenlijk altijd. We spelen zeker nog drie keer eredivisie en willen ook op het NK gaan knallen. Daar kunnen we eens kijken wat we tegen de dames van Beachvolleybal Team Nederland kunnen.”

In Zutphen eindigden Raisa Schoon en Emi van Driel op de derde plek.

Bekijk ook eens