Op 25 en 26 juni barst de strijd om de titels in de Nightwatch Eredivisie Beach los in Boskoop. Het is voor het eerst dat dit evenement hier neerstrijkt. Hanno van der Loo, vader van Eredivisie beachvolleyballer Sam en tevens inwoner van Boskoop, is de grote aanjager van het project. Het beloofd een geslaagde editie te worden. 

Na een succesvol weekend in Heerenveen, strijkt de Nightwatch Eredivisie Beach ditmaal neer in Boskoop. Op het parkeerterrein van Flora Boskoop bevindt dit weekend het Centre Court, een prachtige evenementenlocatie met terrassen rondom. De bijvelden zijn te vinden op de Hoogeveenseweg. Ondanks dat er een aantal teams mee doen aan het King of the Court toernooi in Hamburg, verschijnt er ook dit weekend weer een mooi deelnemersveld aan de start.

Twee ‘local hero’s’ bij de mannen

Bij de mannen zijn alle ogen in Boskoop natuurlijk gericht op de lokale held Sam van der Loo. Samen met zijn maat Quinten Groenewold staat hij als tweede geplaatst. Grootste uitdagers voor de titel zijn hun trainingsmaatjes Dirk Boehlé en Mees Sengers. De mannen wisten in Heerenveen het goud al mee naar huis te nemen en zullen er alles aan doen dit kunstje in Boskoop over te doen. Derde geplaatst en gretig naar de winst zijn Thijmen Heemskerk en Mick Toet, in Heerenveen grepen zij net naast het goud. Een andere publiekstrekker is Eric Jan Rothfusz. De ervaren man, spelend met Jeroen van Zwieten, is net als Sam een echte Boskoper.

Veel strijd bij de dames

Bij de dames drie teams die erg dicht bij elkaar liggen. Poiesz/Reinders, van Esch/Tavenier en Everaert/van Vegten vormen samen de top drie geplaatste teams. Laatstgenoemde Nadine Everaert en Leanne van Vegten wonnen in Heerenveen een mooie bronzen medaille. Dit was voor Leanne van Vegten, 20 jaar oud, haar eerste medaille in de Eredivisie. Een knappe prestatie die ongetwijfeld naar meer zal hebben gesmaakt. Grote afwezigen in Boskoop zijn Wies Bekhuis en Brecht Piersma. De nog ongeslagen kampioenen van de twee vorige edities gaan hun geluk dit weekend beproeven in Kloten. Zij spelen daar de Zwitserse Nationale Tour.

Bekijk ook eens