20 tot en met 22 augustus zal de apotheose van nu al een mooi beachvolleybal seizoen traditiegetrouw plaatsvinden op het strand van Scheveningen. Organisator Sportworx heeft afgelopen week een definitieve klap gegeven op de datum en locatie. Na een succesvol eerste NK (KOTC), afgelopen week in Breda, zullen de nieuwe Nederlands kampioenen eind augustus worden bepaald.

32 teams per gender zullen deelnemen aan dit Nederlands Kampioenschap, en waar kunnen zij nou beter om de troon strijden dan in Nederlands bekendste badplaats. Zeg je beachvolleybal, dan zeg je Scheveningen. Het centrecourt is direct aan de kust in het mooie Beach Stadium, dat ruimte biedt voor 2000 bezoekers. Rondom dit stadion zullen de bijvelden liggen. Toegang voor publiek is het gehele weekend gratis, voor alle bezoekers volgt later meer informatie.

Op 20 augustus start het toernooi met de kwalificatiewedstrijden voor de teams die in punten aantal buiten de top 8 vallen. Vervolgens zullen de beste 24 teams (inclusief de top 8) zich op zaterdag 21 augustus melden voor het hoofdtoernooi. Zondag 22 augustus is dan tot slot de grote finaledag, waar bepaald wordt wie zich een jaar lang Nederlands kampioen beachvolleybal mag noemen. Kortom: alle ingrediënten voor wéér een fantastisch weekend beachvolleybal.

Bekijk ook eens