Nederlands Kampioenschap beachvolleybal dit weekend op het strand van Scheveningen

Traditiegetrouw wordt een mooie beachvolleybal zomer afgesloten met een Nederlands Kampioenschap op het strand van Scheveningen. Van 12-14 augustus vindt het NK beachvolleybal plaats in het The Hague Beach Stadium, direct langs de kust. Daar strijden de beste teams van deze zomer voor de titel ‘Nederlands Kampioen’. Op vrijdag start het toernooi met de kwalificaties, op zaterdag vindt het hoofdtoernooi plaats en op zondag zijn de finales.

Het The Hague Beach Stadium biedt ruimte voor 2000 bezoekers. Vele volleybal liefhebbers weten ieder jaar weer de weg te vinden naar Nederlands bekendste badplaats om daar te genieten van de mooie wedstrijden en het goede weer. Een mooi en recentelijk voorbeeld is het NK in 2019, een bomvol stadion zag daar hoe Ypma/Piersma en Brouwer/Varenhorst zich bekroonden tot de besten van dat seizoen en er met de titel vandoor gingen. Over een heel groot gedeelte van het strand stonden beachvolleybalvelden, waar door de breedtesporters het Summer Beach Circuit werd gespeeld. Het werd één groot beachvolleybal feest, voor ieder niveau. Ook dit jaar wordt het Nederlands Kampioenschap weer gecombineerd met het Summer Beach Circuit en de weersvoorspellingen zien er fantastisch uit. Alle ingrediënten om er weer een groot beachvolleybal feest van te maken.

Deelnemersveld

Bij de mannen is het deelnemersveld een beetje afhankelijk van de resultaten van het Elite-16 toernooi in Hamburg deze week. In dit meest prestigieuze toernooi op de internationale kalender staan sowieso Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in het hoofdtoernooi. Zij zullen niet deelnemen aan dit Nederlands Kampioenschap. Verder is deelname aan het NK voor Boermans/Immers en Luini/Penninga afhankelijk van verdere resultaten in Hamburg. Wie er sowieso wel bij zijn, zijn Steven van de Velde en Mart van Werkhoven. De twee lange mannen uit Beachvolleybal Team Nederland vormen een gelegenheidsduo en zijn daarmee op basis van hun individuele kwaliteiten direct kanshebbers voor de titel. Dirk Boehlé en Mees Sengers kunnen gezien worden als goede outsiders. Boehlé wist al meerdere malen de titel Nederlands Kampioen op zijn naam te schrijven en zal hier dit weekend met zijn nieuwe, en stuk jongere, partner Sengers wederom een gooi naar doen.

Bij de dames zijn regerend kampioen Katja Stam en Raisa Schoon de grote ontbrekende. Dit heeft ook bij hun te maken met deelname aan het Elite-16 toernooi in Hamburg. Mexime van Driel en Emma Piersma zijn er wel en voeren de deelnemerslijst aan. Dat de twee in vorm zijn bleek enkele weken terug wel, toen zij in Morocco een World-Tour toernooi op hun naam schreven. Grootste uitdagers voor de titel zijn Wies Bekhuis en Brecht Piersma. De twee teams troffen elkaar dit seizoen al meerdere malen in finales en dit mondde altijd uit in spannende wedstrijden. Afgelopen weekend wisten Bekhuis/Piersma zich nog te bekronen tot Queen’s of the Court in Rotterdam. Absoluut een team om in de gaten te houden.

Bekijk ook eens