Madelein Meppelink en Sophie van Gestel zijn de nieuwe Nederlands kampioen beachvolleybal. In de finale wonnen ze van hun trainingsmaatjes van Beachvolleybal Team Nederland, Jolien Sinnema en Joy Stubbe. Het werd nooit spannend in de finale in het Beach Stadium van Scheveningen: 21-14 en 21-9.

Sinnema en Stubbe begonnen nog sterk in de eerste set en namen een mooie voorsprong, maar daarna gingen Meppelink en Van Gestel steeds sterker spelen. Met een scherpe service en een bijna foutloze side-out namen ze een ruime voorsprong en die hielden ze vast. De eerste set werd met 21-14 gewonnen.

In de tweede set ging het heel hard. Op de service van Van Gestel werd het 6-0. Sinnema en Stubbe bleven hard knokken, maar moesten vandaag duidelijk hun meerdere erkennen in Meppelink en Van Gestel. Het werd maar liefst 21-9 na een slim balletje van Meppelink en daarmee was de Nederlandse titel binnen. Meppelink en Van Gestel vielen elkaar dolblij in de armen.

Sophie van Gestel na het winnen van de titel: “Ik ben hier echt superblij mee. In het eerste jaar van onze hereniging weer Nederlands kampioen. Heel fijn dat het zo soepel liep het hele toernooi. We wisten ze vol onder druk te zetten, bij ons lukte ongeveer alles. Ik had niet verwacht dat het zo soepel zou gaan, want Jolien en Joy begonnen sterk. Maar wij gingen beter serveren, heel goed zelfs, en daarmee hadden we ze in de tang. Een verdiende zege en een titel om trots op te zijn.”

Bij de vrouwen ging het brons naar een gelegenheidsduo: Sanne Keizer en Marleen van Iersel. Ze wonnen met 2-1 (24-22, 16-21, 15-9) van Flore Gravesteijn en Mexime van Driel.

Bekijk ook eens