King of the Court komt deze zomer met een eigen Nationale tour

Op 6 en 7 augustus trappen we in Rotterdam af met de allereerste Eredivisie King of the Court ooit. Maar, dit is niet alles. Dit toernooi is onderdeel van een heuse eigen Nationale tour. Een tour met dezelfde spelers en speelsters, hetzelfde prijzengeld en ook afgesloten met een Nederlands Kampioenschap. Het moge duidelijk zijn dat deze snellere en meer urban-variant van het beachvolleybal in de lift zit. 

De complete Nationale tour van King of the Court kent drie stops, inclusief het Nederlands Kampioenschap. Speelsteden zijn Rotterdam, Zutphen en Breda. Op 6 en 7 augustus wordt afgetrapt in Rotterdam, vervolgens verplaatst het circus zich naar Zutphen waar wordt gespeeld op 27 en 28 augustus om vervolgens een week later af te sluiten met een Nederlands Kampioenschap King of the Court van 3 tot 4 september in Breda. Want waar kun je nu beter gekroond worden tot Nederlands Kampioen King en Queen of the Court, dan op het Kasteelplein in Breda. 

Om je te kwalificeren voor dit NK, moet je punten vergaren bij de Eredivisie stops in Rotterdam en Zutphen. De ranking punten van laatstgenoemde Eredivisie toernooien tellen niet mee in de berekening van de Nationale Beach Competitie. De ranking punten die je krijgt voor het NK daarentegen dan weer wel. 

Bekijk ook eens