Zilver tijdens de eerste stop van de Eredivisie Beach in Breda en ook op de eerste dag in Heerlen starten Mees Blom en Yorick de Groot uitstekend. Na twee overwinningen weten de twee talenten wederom een plek in de kwartfinale te bemachtigen.

Tevreden over het zilver van vorige week, azen Mees Blom en Yorick de Groot dit weekend toch op meer. De ambitieuze mannen zijn afgereisd naar Limburg met als doel om met Goud terug te keren. Tijdens de eerste dag van de Eredivisie Beach in Heerlen hebben de mannen in ieder geval gedaan wat zij moesten doen.

Een paar dagen geleden speelden de mannen nog de kwalificatie van de World Tour 2* in Turkije en vanochtend stonden zij alweer in het centrum van Heerlen voor hun eerste wedstrijd. Het duo Blom/de Groot is blij met de ontwikkeling die zij doormaken als team. ‘’De toernooien in het buitenland, maar ook het sterkte deelnemersveld van de Eredivisie dit jaar, zorgt ervoor dat we veel mooie wedstrijden kunnen spelen. We zetten mooie stappen en spelen iedere week beter, ’’ vertelt Blom.

Niet alleen het niveau van de Eredivisie maakt de mannen enthousiast, ook de sfeer en de ambiance maakt het leuk om deel te nemen. ‘’Spelen in het centrum van een stad is zo leuk. Het plein hier in Heerlen ziet er super uit en het trekt enorm veel publiek. Zelfs de zaterdagen zijn nu goed bezocht en dat maakt het echt leuk om te spelen,’’ aldus Mees Blom. Morgenochtend mogen Mees en Yorick op het Pancratiusplein hun kwartfinale starten tegen het duo Eargenell Dearney de Cuba en Sharif Gabriel.

Op de vraag of de bandana waar Mees tegenwoordig mee speelt het geheim is achter hun sterke start in de Eredivisie van dit seizoen antwoord hij lachend: ‘’Uiteraard ga ik daar beter van spelen, de bandana ligt goed bij de vrouwtjes dat geeft natuurlijk een testosteron boost ;).’’

Of de bandana de mannen het goud gaat brengen, dat zien we morgen tijdens de finaledag op het Pancratiusplein in Heerlen.

Bekijk ook eens