Emma Piersma, winnares van de DELA Eredivisie Beach in Breda, speelde vandaag een thuiswedstrijd. Samen met haar partner Pleun Ypma verscheen ze aan de start van de DELA Eredivisie Beach in Heerenveen.

Niet alleen het feit dat ze maar 15 minuutjes hoefde te rijden om op tijd bij het toernooi aanwezig te zijn maakte het voor Emma een thuiswedstrijd. Ook de aanwezigheid van haar zusje droeg hier aan bij.

Brecht Piersma maakte vandaag haar debuut in de Eredivisie. Samen met Desy Poiesz won ze haar aller eerste wedstrijd.

Vervolgens mocht ze optreden tegen haar oudere zus. ”Ik ben stiekem extra gebrand om te winnen als ik tegen mijn zusje speel,” vertelt Emma. ”Maar als ik kan, dan help ik Brecht natuurlijk graag,” vult ze aan. Zoals vooraf verwacht won de oudere zus Emma.

Emma en Pleun hebben een goede dag achter de rug. Na de overwinning in Breda en een 2e plek in Utrecht, wisten ze zich vandaag rechtstreeks te plaatsen voor de kwartfinale in Heerenveen. ”Emma doet het heel goed, ik train sinds kort bij jeugd oranje en het lijkt mij fantastisch om ooit te doen wat zij nu doet,” zegt het kleine zusje Brecht.

Morgen mag Emma aantreden tegen Mexime van Driel en Iris Reinders in het centrum van Heerenveen, wederom met een podiumplek als droomdoel. ”Het is hier top. Veel publiek, de organisatie is perfect, we hebben er heel veel zin in,” aldus Emma Piersma.

Bekijk ook eens