Tijdens hun eerste toernooi van de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour werden ze nog tweede, maar daarna veroverden ze een heuse hattrick. Laura Bloem en Marloes Wesselink wonnen op het strand van Vrouwenpolder de finale en dat is de derde titel op rij voor het enthousiaste duo. Eerder wonnen ze al in Groningen en Zutphen. Laura: “We speelden heel netjes en maakten goed gebruik van de wind. We zijn heel trots op drie titels op een rij.”

Laura en Marloes verloren in Vrouwenpolder zelfs geen enkele set. Maar van een simpele overwinning is zeker geen sprake, zo vertelt Laura. “Zaterdag was het superslecht weer, vooral veel regen. Op zich ging het prima, zodra we in het veld staan, gaan we gewoon voor de winst en werken we keihard. Andere teams deden dat ook wel, maar wij wonnen omdat we wat netter speelden.”

Op de finaledag stond er heel veel wind. In “Ik denk dat we daar wel wat voordeel uit halen als ervaren team, we weten heel goed hoe we moeten spelen met wind. In het begin is het wel even aftasten en inkomen en in de halve finale stonden we tegenover Elke en Mered, die ook ervaren zijn en goed met wind. Op een gegeven moment voel je het weer echt, dat spelen met de wind, en als we dan met de windregels spelen en gewoon netjes, dan is het genoeg.” De halve finale wonnen ze dan ook met 21-17 en 21-17.

Laura vond het erg leuk dat ze in de finale tegenover een ander team stonden: Hiske van Duinen en Ana Rekar. “We stonden nu een keer nier tegenover Emi en Raisa, leuk dat er ook andere teams zijn die het goed doen. Een hele andere finale tegen Ana en Hiske met ook een heel ander type spel door de wind. Het ging gewoon weer erg lekker met ons en we zijn helemaal blij met drie keer op rij.”

 

Bekijk ook eens