Voor het derde jaar op rij was de Groenmarkt het podium voor de DELA Eredivisie Beach. De terrassen en de tribune waren afgeladen vol en het publiek werd getrakteerd op heerlijke wedstrijden. Bij de dames ging na een spannende finale het goud naar Stubbe/van Iersel. Bij de mannen ging de titel naar het Belgische wildcard team Colson/Deroey.

Het damestoernooi was in Zutphen zeer sterk bezet. Alle Nederlandse topteams waren aanwezig en er was een wildcard voor het Spaanse team Lobato/Navarro. Dit zorgde in de halve finales al voor prachtige affiches waar Bloem/Sinnema de regerend Europees Kampioenen Keizer/Meppelink uitschakelden. Keizer/Meppellnk herpakte zich in de kleine finale en pakte het brons ten koste van de Spaanse dames. Stubbe/van Iersel gingen er uiteindelijk met het goud vandoor door in een geweldige finale Bloem/Sinnema te verslaan.

Bij de mannen hebben de Belgen Colson/Deroey hun Wildcard waargemaakt, zij versloegen in de finale van der Ham/Nijeboer met 2-0. Het brons was voor Dirk Boehle en Stefan Boermans.

Bekijk ook eens