Ze spelen voor het eerst samen, maar staan zondag wel meteen in de kwartfinale van de DELA Eredivisie Beach in Groningen: Mees Blom en Thijs Nijeboer. Het gelegenheidsduo verloor de eerste wedstrijd nog, maar daarna ging het steeds beter lopen en plaatsten ze zich voor de finaledag. Mees Blom, een van de talenten van Beachvolleybal Team Nederland (BTN), vertelt over de samenwerking.

Hoe vonden Blom en Nijeboer elkaar? Dat ging via Roland Rademaker, talentcoach mannen bij BTN. Blom: “Thijs trainde afgelopen winter mee bij het talent team. Onze coach Roland koos er nu voor om ons een keer een toernooi aan. Mijn vaste partner, Yorick de Groot, zit in Rusland voor het EK onder 20 jaar vandaar dat ik iemand nodig had. Thijs kent ons systeem en de manier van spelen. Dat is erg fijn en ik merk dat de afstemming er goed is in het veld. Echt een prima samenwerking en dat blijkt ook wel want we mogen morgen weer!”

De twee spelers die dit seizoen in de DELA Eredivisie Beach ook al tegenover elkaar stonden, moesten in de eerste poulewedstrijd nog aan elkaar wennen. “We trainen niet met elkaar, dat is dan toch even lastig en de afstemming was nog niet perfect in de eerste wedstrijd. Dan zie je meteen hoe belangrijk dat is in het beachvolleybal.” De wedstrijd tegen Eargenell Dearney de Cuba en Bas Verpoorten werd dan ook met 2-1 (21-18, 21-23, 15-11) verloren. “Maar het ging steeds beter, we wisten elkaar beter te vinden in de tweede poulewedstrijd en dat ging nog beter in de belangrijke derde wedstrijd.”

Het gelegenheidsduo won in die belangrijke wedstrijd met 2-0 (21-15 en 23-21) van Timo Gras en Daan Haanappel en plaatste zich daarmee voor de kwartfinale van zondagochtend. “We staan daarin tegenover Dirk Boehle en Steven van de Velde, een mooie uitdaging dus. Ons doel voor dit toernooi was de zondag halen, dat is al gelukt. Maar uiteraard willen we nu meer, we gaan alles geven om voor een verrassing te zorgen. Het belangrijkste is dat we ons eigen niveau halen, wie weet wat er dan mogelijk is. We hebben een goede klik en het veld en zitten op 1 lijn. Dat is heel fijn spelen, we weten wat we van elkaar kunnen verwachten.”

Wat verwacht Blom verder nog van het seizoen? “Volgende week speel ik nog een eredivisie toernooi met een andere partner; met Matthew Immers. Daarna ga ik me met Yorick voorbereiden en daarna spelen op het EK onder 22 jaar, een toernooi waar we iets moois willen laten zien. Ook het DELA NK Beach eind augustus is een belangrijke doel voor ons. We hebben dit seizoen al goede dingen laten zien en dat smaakt naar meer.”

Bekijk ook eens