Ook bij de mannen is er een nieuwe Nederlandse kampioen. Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst veroverden op het DELA NK Beachvolleybal het goud. Na een mooie strijd waren ze in de finale met 2-0 (21-17 en 21-16) te sterk voor Dirk Boehle en Steven van de Velde. Zowel voor Varenhorst (27) als Bouter (20) is het de eerste Nederlandse titel.

In de eerste set ging het even gelijk op, maar na een stand van 15-15 slopen er wat onnodige fouten in het spel van Boehle en Van de Velde. Ze maakten verkeerde keuzes in tactisch opzicht en Bouter en Varenhorst profiteerden daar optimaal van. Varenhorst noteerde een paar killblocks en de set werd met 21-17 gewonnen door de mannen van BTN.

Helaas voor het publiek werd het in de tweede set nooit echt spannend. Bouter en Varenhorst hadden de regie volledig in handen, ze speelden erg sterk. Bouter zat in het achterveld overal nog bij en Varenhorst toonde zijn kracht aan het net. Dat tot frustratie van Boehle, die alles probeerde maar het lukte niet. Het eerste matchpoint werd nog weggewerkt, maar daarna wist Bouter het alsnog af te maken. De set eindigde in 21-16 en Bouter rende een rondje van vreugde na zijn beslissende punt. Daarna volgde er een innige omhelzing met zijn partner, die al vaak op het NK-podium stond, maar nog nooit de titel pakte.

Varenhorst was blij met de goede samenwerking tussen hem en Bouter. “Geweldig dat we de titel pakken, super mooi want die had ik nog niet. Natuurlijk ken ik Jasper goed, we trainen al langer samen bij BTN. Maar we blijken een hele goede match. We hebben dezelfde filosofie over het spel en we vullen elkaar sterk aan. Hij was op dit NK verdedigend zo goed en ik blokkeerde ook wel aardig. Dan ben je lastig te kloppen.”

Bouter had er weinig woorden voor, hij was vooral heel erg trots en nam alle felicitaties tot zich. “We hebben zo heerlijk staan spelen, het hele weekend. We hebben geen set verloren, daar ben ik zo trots op. En dan ben je ook wel echt een terechte kampioen. Niet te geloven, ik ben gewoon Nederlands kampioen. We zaten ook in de finale in een flow en dan win je dus echt niet van ons.”

Bekijk ook eens