In de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour stonden ze al regelmatig tegenover elkaar. Toch blijft spelen tegen je zus altijd iets bijzonders. Emi en Mexime van Driel presteren allebei erg goed. Emi won met haar partner Raisa Schoon al meerdere toernooien, Mexime stond met Flore Gravesteijn al op het podium. Vandaag speelden ze weer tegen elkaar en won Emi met 2-0. Die plaatste zich daarmee rechtstreeks voor de halve finale.

Mexime baalde duidelijk na de nederlaag tegen haar jongere zusje. Het was niet de eerste keer dat ze van Emi verloor. “Spelen tegen haar blijft wel een beetje apart. Maar ik probeer het altijd maar te zien als een normale wedstrijd en met de gedachte ‘het maakt niet uit wie je tegenstander is, altijd vol voor de winst gaan’ stap ik het veld in,” zo vertelt de nuchtere Mexime.

Ze wil als speelster groeien en daar horen nederlagen bij. “We kunnen hier weer leermomenten uithalen en daar dan mee aan de slag gaan. Ik zie het ook niet als een extra zure nederlaag, verliezen is altijd balen. Het maakt niet uit van wie. Ik probeer het gevoel van spelen tegen mijn zusje uit te schakelen, want het komt zo vaak voor. Je weet dat je allebei in dezelfde competitie uitkomt.” Mexime verloor met 2-0 in Hoek van Holland en roemt haar zusje. “Emi heeft een geweldige set-up in huis. Dat is echt haar kracht. Ook luistert ze heel goed, ze is een echte teamplayer.”

Uiteraard was de jongste Van Driel enorm blij na de sterke overwinning en daarmee ook plaatsing voor de halve finale. “Ik ben eerlijk gezegd stiekem altijd extra gedreven als ik tegen Mex moet spelen. Je wilt natuurlijk van je zus altijd winnen. Al speel ik liever niet tegen haar, want soms is het zo dat je elkaar kan uitschakelen. Ik hoop dat we ze morgen weer treffen, dat zou een goed teken zijn.”

Emi is enorm trots op de prestaties van haar en Mexime. Ze spelen niet samen maar groeien allebei enorm. “Het is super gaaf dat we allebei een EK gaan spelen. Ik met Raisa het EK onder 18 jaar en Mex het EK onder 20 jaar. Dat zegt dat we heel goed bezig zijn en daar ben ik heel trots op.” Of ze misschien nog eens samen een toernooi spelen? “Zeg nooit nooit, maar voorlopig zeker niet. Raisa en ik zijn veel te lekker bezig dus dat houden we zo,” zo zegt ze met een grote glimlach.

Bekijk ook eens