Een krappe 10 maanden hebben we erop moeten wachten, maar vanaf midden juni mogen Nederlands beste beachvolleyballers het weer tegen elkaar op gaan nemen in de mooiste steden van ons land. De Eredivisie Beach tour is terug en competitiever dan ooit tevoren. Komt dat zien!

12 en 13 september 2020 prijkte het prachtige King of the Court stadion op het Jaarbeursplein in Utrecht als decor voor de laatste Eredivisie Beach van dat seizoen. In een Eredivisie seizoen waarin zij heer en meester waren mochten Yorick de Groot en Stefan Boermans daar de felbegeerde bokaal nog één keer omhooghouden. Ook Raïsa Schoon en Katja Stam kroonden zich in Utrecht nogmaals tot de besten.

Het was de afsluiting van een toch iets wat vreemd seizoen waarin, of je nu wilde of niet, het Coronavirus een groot aandeel had. Dat zal dit jaar niet anders zijn, het virus is immers nog niet weg. Wel zal het dankzij de innovatieve ideeën van organisator Sportworx weer mogelijk worden om de toernooien in het centrum van een stad te bekijken. Geheel in de stijl zoals je die van ons gewend bent en misschien nog wel belangrijker: coronaproof.

Het beloofd een fantastisch seizoen te worden waarin vertrouwde locaties terugkomen, maar zich ook nieuwe mooie locaties voordoen. En de eerste? Daar hoeven we niet lang meer op te wachten. 19 en 20 juni staat good old Zutphen namelijk op het programma. Weliswaar niet op de Groenmarkt, maar op het mooie Beach Center worden we getrakteerd op mooi beachvolleybal.

De maand juli is vervolgens booming voor de liefhebber. Na een kleine pauze van twee weken komt de tour op 3 en 4 juli weer bij elkaar in ‘het hartsie’ van het land. In Utrecht op het Lucas Bolwerk wordt ronde twee van de Eredivisie Beach gespeeld. Een week later op 10 en 11 juli is het Gemeenteplein in ‘Hearrenfean ‘getuige van Nederlands beste beachvolleyballers. Dan is het op 17 en 18 Juli tijd voor NK nummer 1 van deze zomer, namelijk het NK King Of The Court. Op het Kasteelplein in Breda wordt in dat weekend gestreden, in deze innovatieve en spectaculaire vorm van beachvolleybal, om de Nederlandse titels. Het beste vrouwen en mannen koppel zal 18 juli letterlijk worden gekroond tot Nederlands kampioen King Of The Court. We complementeren de beachvolleybal maand juli tot slot met een Eredivisie toernooi in Zaanstad (24 & 25 juli) en nieuwkomer Tilburg (31 juli & 1 augustus).

In augustus sluiten we de tour af met nog twee knallers van speelsteden. Op 7 & 8 augustus wordt er gespeeld in Groningen en op 14 & 15 augustus in Almelo. Beide toernooien zullen in het centrum worden gehouden. Tot slot is de apotheose van een lang beachvolleybal seizoen traditiegetrouw weer op het strand van Scheveningen. De definitieve data voor het NK beachvolleybal is nog nader te bepalen en krijgen jullie zo snel mogelijk van ons te horen.

Kortom: het beloofd weer een mooie zomer te worden vol beachvolleybal spektakel. Houd voor informatie over bijvoorbeeld het bezoek van deze evenementen onze website en socials goed in de gaten. Gegeven is in ieder geval dat elk evenement deze zomer weer toegankelijk wordt voor publiek. De vormgeving daarvan verschilt per speelstad. Wij komen hier over op korte termijn per speelstad bij jullie op terug. Tot snel op het zand!

Bekijk ook eens