Nightwatch Eredivisie Beach trapt dit pinksterweekend af in Heerlen

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar komend weekend is het dan zover. De allereerste stop van de Nightwatch Eredivisie Beach staat voor de deur. De beste Nederlandse teams strijden vanaf deze week weer wekelijks om de felbegeerde titels. Een nieuwe uitstraling dankzij hoofdsponsor Nightwatch, maar nog altijd met alle ingrediënten die jullie van ons gewend zijn.

De beste 12 teams per geslacht strijden vanaf deze week weer om de prestigieuze podiumplekken. Te beginnen op het Pancratiusplein Noord en Pancratiusplein Zuid in Heerlen. Waar in het Pinksterweekend, over drie dagen verspreid, wordt uitgemaakt wie er met de felbegeerde titels naar huis gaan. Anders dan in 2019 komen er nu twee centrecourts op het Pancratiusplein, Noord en Zuid, pal naast de Sint-Pancratiuskerk en met diverse horecagelegenheden rondom. Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Zowel bij de heren als bij de dames reist er een goed bezet deelnemersveld af naar het verre zuiden. Wat te denken van Mexime van Driel en Emma Piersma, absoluut dé blikvangers van het damestoernooi. Vorige week wonnen de twee van Beachvolleybal Team Nederland nog het Future- toernooi in Cervia, Italië, door in de finale met overtuigende cijfers te winnen van het Zwitserse duo Bentele/Lutz. Een knappe prestatie, zeker gezien het duo pas sinds deze winter samen speelt. Wies Bekhuis en Brecht Piersma is ook écht een team om in de gaten te houden. De twee jonge meiden gebruiken het toernooi in Heerlen als voorbereiding op het EK-22, dat volgende week in eigen land wordt georganiseerd. Derde gerankt in seeding punten staan Nadine Everaert en Desy Poiesz, ook zij zullen zich in hun voorbereiding op het EK-22 van hun beste kant willen laten zien.

Bij de heren is er dit weekend ook een mooi deelnemersveld aanwezig. Matthew Immers en Mart van Werkhoven voeren de ranglijst aan. De mannen zijn een nieuw duo op de tour, maken deel uit van de topteam selectie van Beachvolleybal Team Nederland en hebben onlangs een mooie bronzen medaille gewonnen in Spanje. Hier mogen we komend weekend zeker wat van verwachten. Daarnaast ook bij de heren een aantal teams die zich middels dit toernooi voorbereiden op het EK- 22. Zoals bijvoorbeeld Groenewold/van der Loo en Versteegen/Sengers, beide jonge teams zijn niet te onderschatten. Laatst genoemde Mees Sengers kent tot dusver een goede seizoenstart met zijn maat Dirk Boehlé. Zo werden de twee Nederlands kampioen indoor en wisten ze internationaal ook al enkele wedstrijden te winnen. Boehlé moet zijn maat dit weekend dus even afstaan ter voorbereiding op het jeugd EK, zelf komt hij niet in actie met een andere blokkeerder.

Bekijk ook eens