Rotterdam heeft komend weekend de primeur van de allereerste Nightwatch Eredivisie King of the Court. De kade naast de SS Rotterdam vormt het prachtige decor voor de strijd om de kronen, waarin 15 teams per geslacht een gooi doen naar de titel van Queen of King van Rotterdam. Een mooi deelnemersveld doet Rotterdam aan, mét zelfs een verrassende terugkeer van voormalige Beach Volleybal Team Nederland-speelsters Laura Bloem en Sophie van Gestel.

King of the Court is de spectaculaire beachvolleybalvariant waarin wordt gestreden tegen de klok en met vijf teams tegelijkertijd op het veld. Inmiddels is de sport uitgegroeid tot een internationaal fenomeen, dat dit seizoen gespeeld wordt op vier continenten. Toch is er op 6 en 7 augustus een primeur in Rotterdam: het is de eerste keer dat er een Eredivisie King of the Court plaatsvindt. In Rotterdam wordt gespeeld op Beachveld De Kaap, gelegen op de kade voor de ss Rotterdam, het prachtige hotelschip. De wedstrijden zijn gratis te bezoeken. Op het Sunny Side Terras van de ss Rotterdam kan het publiek genieten van een hapje en een drankje.

Mannen

De strijd bij de mannen zal hevig zijn. Teams die in de Eredivisie van het regulier beachvolleybal hoge ogen hebben gegooid zijn ook hier van de partij. Quinten Groenewold en Sam van der Loo voeren de plaatsingslijst aan, gevolgd door Joris Berkhout en Rik van Solkema, die bij de Eredivisie in Utrecht enkele weken geleden nog het zilver pakten. Erik Nijland en Kyran Versteegen zijn het derde poulehoofd, zij nemen het onder andere op tegen Nikita Artamonov en Lennaert Hogenhout. Het volledige speelschema is te bekijken op eredivisiebeach.nl.

Vrouwen

Bij de potentiële Queens van Rotterdam staan twee ‘oude bekenden’. Voormalig speelsters van BTN, Laura Bloem en Sophie van Gestel, hebben van organisator Sportworx een wildcard gekregen voor dit evenement. Zij zijn als negende geplaatst en zullen voor overleving moeten vechten in een poule met onder andere Esther Cramer/Laura Overwater (3e geplaatst) en Marly Bak/Bjorna Gras (4e geplaatst). Het deelnemersveld wordt aangevoerd door Lynn van Mill en Jill Weeda. Bekijk hier het speelschema.

Punten voor hogere ranking bij NK

Rotterdam vormt de eerste stop van de Nightwatch Eredivisie King of the Court. Op 27 en 28 augustus strijkt het circus neer in Zutphen, op 3 en 4 september is het Nightwatch NK King of the Court de afsluiter van het Nederlandse beachseizoen. In Rotterdam en Zutphen zijn punten te verdienen die zorgen voor een hogere ranking bij het NK. De winnaar van het NK verdient een plek op voor Queen & King of the Court, European Finals dat van 6 tot en met 11 september in Utrecht wordt gespeeld. 

Bekijk ook eens