Nog twee maanden wachten en dan barst de strijd in de BetCity Eredivisie Beach weer los. In de meest mooie steden verspreid over het hele land, mogen Nederlands beste beachvolleyballers het tegen elkaar opnemen voor de felbegeerde titels. De locaties Apeldoorn, Heerlen, Nijmegen, Venlo, Arnhem, Zaanstad, Almelo, Utrecht en Scheveningen vormen de BetCity Eredivisie Beach 2023.

De Nederlandse top in het beachvolleybal staat al de hele winter te trappelen. Bijna mogen ze naar buiten, want over twee maanden start een nieuw seizoen van de BetCity Eredivisie Beach. Nieuwe teamsamenstellingen afgewisseld met vertrouwde gezichten samen, opkomende spelers en speelsters die zich weer een jaar verder hebben ontwikkeld en good old’s die niet weg te denken zijn uit de Nederlandse top. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor weer een boeiend seizoen. Daarnaast heeft de meest prestigieuze beachvolleybal tour van Nederland een nieuwe naamsponsor aan zich verbonden, namelijk die van BetCity. Samen is een ambitieus plan opgesteld om deze tour nieuw leven in te blazen. Jasper Jacobs, sponsorship manager bij BetCity, laat weten verheugd te zijn met deze samenwerking: ‘Het bieden van high entertaining sportbelevenissen is een belangrijk speerpunt binnen BetCity. De BetCity Eredivisie Beach wordt georganiseerd in de binnensteden van verschillende Nederlandse steden en wij streven er naar om middels sympathieke activaties de events nóg aantrekkelijker te maken voor de bezoekers.’

De beleving van het evenement is voor organisator Sportworx net zo belangrijk voor de toeschouwer als voor de deelnemers. Er zal dit jaar, naast tribunes, wederom gewerkt worden met grote en gezellige terrassen rondom de velden in de binnensteden. Onderstaande acht steden vormen de BetCity Eredivisie Beach 2023.

19 – 20 mei in Apeldoorn

Nieuwe speelstad die zich aandoet op de kalender is Apeldoorn. De stad profileert zich al jaren als dé volleybalstad van Nederland en daar kan een stop van de BetCity Eredivisie Beach niet bij ontbreken. Een meerjarige samenwerking tussen de Gemeente Apeldoorn en organisator Sportworx ligt hier aan ten grondslag. Er zal op drie verschillende velden worden gespeeld, waarbij het hoofdveld wel hele bijzondere locatie aandoet. Namelijk het terrein van het Zeepkistenfestival in Orderbos. Een festival voor jong en oud, oorspronkelijk bedoeld voor kinderen om in zelfgemaakte auto’s van een grote helling af te rijden. De bijvelden liggen bij voetbalvereniging SV Orderbos. Gedurende de week van 16 t/m 18 mei worden alle velden al gebruikt voor een breedtesportweek. Verschillende scholen en verenigingen uit de buurt zullen hierbij worden betrokken.

27 – 29 mei in Heerlen

Terug op de kalender is Heerlen. In het Zuid-Oosten van Limburg wordt de tweede speelronde van de Betcity Eredivisie Beach georganiseerd. In 2019 kende Heerlen een primeur door als eerste stad in Limburg een speelronde van het hoogste nationale beachvolleybal niveau te organiseren. Daar waar er toen ook nog binnen werd gespeeld, komen er nu twee velden buiten in de binnenstad, op het gezellige Pancratiusplein. Een leuk uitje in het pinksterweekend, waar hopelijk iedereen van kan mee profiteren.

3 – 4 juni  in Nijmegen

Voor het tweede jaar op rij komen de beste Nederlandse beachvolleyballers naar de oudste stad van Nederland. Aan de Waalkade in Nijmegen wordt op 3 en 4 juni gestreden voor de felbegeerde podiumplekken in de derde speelronde van de BetCity Eredivisie Beach. De side courts 2 en 3 zijn gelegen bij beachvolleybal vereniging Aiolos Beach. De breedtesport week is van 31 mei t/m 2 juni. Hier is veel aandacht voor scholen en zullen de avonden in het teken staan van bedrijventoernooien. Deze week wordt georganiseerd door de gemeente Nijmegen. Met de vele actieve volleybalverenigingen die Nijmegen rijk is verwachten we weer net zo’n succesvolle editie als vorig jaar.

10 en 11 juni in Venlo

Het beachvolleybal circus verplaatst zich vervolgens een week later langs de Maas naar Venlo. Na een succesvolle editie vorig jaar, wordt er ook dit jaar weer gespeeld op de Lage Loswal. De sidecourts zijn wederom gelegen bij Sportpark Hagerhof. Gedurende de breedtesportweek van 6 t/m 9 juni zijn er scholen die op dinsdag t/m vrijdag op het centercourt spelen. Ook spelen volleybalverenigingen op het heilige zand van de BetCity Eredivisie Beach. Deze organisatie ligt in handen van Venlo.fit, de naam van de campagne waarmee het team Sportontwikkeling van de gemeente Venlo de inwoners van Venlo wil informeren over en enthousiasmeren voor een gezondere leefstijl en een fitter en vitaler leven. Samen gaan we er voor zorgen dat Venlo de gezondste en actiefste gemeente van 2025 is.

17 – 18 juni in Arnhem

Terug van weggeweest op de kalender is Arnhem. Na de succesvolle Queen & King of the Court editie afgelopen jaar als side event van het WK zaalvolleybal bij de dames, is de intentie om samen met de gemeente te werken aan een langdurige samenwerking om beachvolleybal verder onder de aandacht te brengen onder de inwoners. Dit gaat gebeuren op de Markt. Daarnaast komen er twee sidecourts te liggen bij Aetos Beach. Samen met Sportbedrijf Arnhem wordt er ook hier een breedtesportweek vormgegeven.

24 – 25 juni in Zaanstad

De Burcht in het mooie Zaandam is decor voor de zesde speelronde van de BetCity Eredivisie Beach. Na een jaar van afwezigheid organiseert de gemeente Zaanstad toch graag weer een beachvolleybal toernooi op het hoogste niveau. Side courts zijn gelegen bij Beachvolleybal Vereniging Silicium, wat al jaren beachvolleybal ademt. Het beloofd ook hier weer een mooie editie te worden.

8 – 9 juli in Almelo

Van Noord-Holland trekken we naar regio Twente. Daar wordt op 8 en 9 juli op het Marktplein in Almelo de zevende stop van de BetCity Eredivisie Beach georganiseerd. Daar waar er drie jaar geleden vanwege het Coronavirus alleen op Sportpark Almelo gespeeld kon worden, zijn we heel blij dat we net als voorgaande jaren weer een center court krijgen op het Marktplein. Dit drukbezochte centrumplein zal de tweede week van juli weer beachvolleybal ademen. Daarnaast wordt er ook weer gespeeld op de fantastische bijvelden van Zwembad het Sportpark. Dankzij de gezelligheid en betrokkenheid van het publiek en de deelnemers écht één van de leukste stops uit de tour.

 15 – 16 juli in Utrecht

Op 15 en 16 juli strijkt de BetCity Eredivisie Beach neer in het ‘hartsie’ van ons land, Utrecht. Ieder jaar weer een toernooi om naar uit te kijken, vaak ook met een internationaal tintje. Het grootste toernooi van deze tour krijgt op het Lucas Bolwerk wederom een mooie tribune. In samenwerking met Stadsschouwburg Utrecht zal dit stadion een heel weekend beachvolleybal ademen.

28 – 30 juli NK in Scheveningen

Utrecht is de achtste en tevens laatste stop van deze tour. Nog een laatste kans om punten te vergaren voor het Nederlands Kampioenschap dat van 28 tot en met 30 juli, traditiegetrouw op het strand van Scheveningen wordt georganiseerd. Dit is natuurlijk hét hoogtepunt van de tour. De ontknoping van het seizoen. 32 teams per geslacht mogen hier aan meedoen. Vrijdag zal het kwalificatietoernooi plaatsvinden, op zaterdag het hoofdtoernooi en op zondag de finales.

Bekijk ook eens