Na vele toernooien in het buitenland, met vorige week nog het brons op het EK beachvolleybal in Letland, speelden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen dit weekend eindelijk weer in eigen land. En dat deden ze in stijl. Op het Scheveningse zand wonnen de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour. “We hebben weer genoten, spelen in eigen huis is altijd mooi.”

Alexander en Robert kwamen in Utrecht al in actie in de eredivisie en speelden uiteraard ook de DELA World Tour in Den Haag. Maar verder waren ze deze zomer vooral heel veel actief in het buitenland. Met het brons op het EK in de Letse badplaats Jurmala sloten ze het internationale seizoen af.  Alexander is dan ook blij om nog met twee toernooien in eigen land het seizoen echt te beëindigen. “Spelen in Nederland is altijd leuk. Dit weekend in Scheveningen was top en met super lekker weer. Het was tof om iedereen weer te zien in eigen stad.”

Alexander en Robert begonnen zondagochtend tegen Tom Feldkamp en Casper Haanappel. Alexander kent Casper erg goed, want ze speelden afgelopen zaalseizoen nog samen bij Inter Rijswijk. Het werd een leuke wedstrijd waarin Tom en Casper af en toe goed weerstand boden, maar de topspelers maakten het af: 21-13 en 21-16.

In de halve finale van de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour stonden de winnaars van Olympisch brons tegenover Jannes van der Ham en Sven Vismans. Ook met Jannes speelde Alexander in de zaal bij Inter Rijswijk. Weer stapte hij winnend van het veld tegen een oud-teamgenoot. Het werd 21-18 en 21-15. In de andere halve finale streden twee koppels van BTN tegen elkaar. Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter wonnen met 21-19 en 21-14 van Ruben Penninga en Tom van Steenis.

Het werd een interessante finale, met twee van de sterkste blokkeerders van de wereld tegenover elkaar. Dat leverde mooie momenten aan het net op. Christiaan en Robert hangen allebei ver boven het net en zijn lastig te passeren. Alexander en Robert maakten hun favorietenrol volledig waar en wonnen met 21-16 en 21-12 de finale. Alexander: “Het is altijd leuk om tegen Christiaan te spelen, dat was nu weer zo. Heel bijzonder. We merkten goed dat Jasper nog wat beperkt was door schouderklachten, die moest nog rustig aan doen. Maar ik heb begrepen dat hij volgende week op het DELA NK weer volle bak mag, dus dat wordt leuk.”

Jasper vond het een mooie vuurdoop samen met Christiaan. Nu Maarten van Garderen weer in de zaal speelt, mag hij met de lange topspeler een team vormen. “Het was enorm leuk en een hele leerzame ervaring. We zijn klaar om te gaan knallen op het NK. Het bevalt goed samen, het klinkt wel lekker tussen ons in het veld.”

Bekijk ook eens