Voor Laura Bloem en Jolien Sinnema was het al weer een tijdje geleden dat zij de DELA Eredivisie Beach startten op zaterdag. Normaliter stroomt het topteam in vanaf de kwartfinales en spelen zij enkel op zondag. Wegens deelname van meerdere topteams in Zutphen, speelde Bloem/Sinnema vandaag al hun eerste wedstrijden.

Dat betekent minimaal 5 wedstrijden in 2 dagen voor de meiden. Extra belasting in het toch al drukke schema van de topsportsters, maar de keuze om deel te nemen was vrij helder. ‘’Wedstrijdritme is voor ons erg belangrijk binnen het traject van kwalificatie voor de Olympische Spelen, het is daarom top dat we in Nederland in de weekenden kunnen spelen,’’ legt Laura uit. Maar met name het niveau van de DELA Eredivisie Beach in Zutphen gaf de doorslag om te willen spelen. ‘’Kijkend naar het deelnemersveld wordt het een hele interessante zondag, veel teams zijn aan elkaar gewaagd dus het wordt zeker spannend,’’ vertelt Laura Bloem.

Dat de dames tot de topteams van Nederland behoren lieten zij vandaag wederom zien. Twee overtuigende overwinningen bezorgden ze een plekje in de kwartfinale van morgenochtend. Hier nemen ze het op tegen Emi van Driel en Raïsa Schoon, die ze vorige week in de finale pas tegen kwamen.

Aan het einde van afgelopen weekend stonden Laura en Jolien op de hoogste trede. Voor dit weekend is het doel niet anders. Laura: ‘’Wij willen dit weekend wederom eerste worden, maar er zijn meer teams die daar ook voor komen. Het wordt hoe dan ook een mooie strijd en wij gaan voor goud!’

Bekijk ook eens