Afgelopen weekend stond de vierde stop van de BetCity Eredivisie Beach op het programma. In Venlo werd de eerste Grand Slam van dit seizoen gespeeld, wat betekent dat er meer prijzengeld te verdelen viel onder de deelnemende teams. Ondanks tropische omstandigheden, werden het mooie wedstrijden op topniveau.

In het damestoernooi was er één team wat er het hele weekend met kop en schouders bovenuit stak, in de naam van Wies Bekhuis en Desy Poiesz. Geen set ging verloren en in de finale werd het eerste bedrijf van de wedstrijd zelfs met 21-7 binnengehaald. Daarmee werd hun eerste podiumplaats van dit seizoen veilig gesteld. Die eerste plek ging ten koste van Kirsten Broring en Leanne van Vegten, die tot aan de finale ook ongeslagen en zeer overtuigend waren. Brons ging in drie sets naar Lisa Luini en Serena van der Made.

Van Werkhoven/Nijeboer maakt favorietenrol waar

Ook bij de heren geen verassende winnaar op papier. Maar de route naar het goud verliep, anders dan in het damestoernooi, niet zonder slag of stoot. Het als nummer één geplaatste duo Mart van Werkhoven en Thijs Nijeboer verloor hun eerste poulewedstrijd van Koen Herrebout en Kees de Hoogh, maar deze wake-up call werd goed opgepakt. De mannen stonden vervolgens geen set meer af. In de finale werd met 21-16 en 21-17 afgerekend met hun trainingsmaatjes van Beach Team Den Haag Thijmen Heemskerk en Mick Toet. Het podium werd gecompleteerd door bronzen medaille winnaars Erik Nijland en Yannick Verberne.

Bekijk ook eens