In Almelo vindt dit weekend de tweede Grand Slam van de BetCity Eredivisie Beach plaats. Op de zevende stop van de Nationale tour wordt meer prijzengeld verdeeld ten opzichte van een reguliere stop. Het zorgt bij beide genders voor een sterk deelnemersveld.

Bij de mannen zijn de nog ongeslagen Dirk Boehlé en Mees Sengers topfavoriet, ondanks dat ze als tweede team in de ranking zijn geplaatst. Grootste uitdagers zijn Thijs Nijeboer en Mart van Werkhoven, die na hun internationale uitstapjes in Lille en Messina weer te bewonderen zijn op de Nationale tour. Nijeboer/van Werkhoven weten hoe ze een Grand Slam aan moeten vliegen, de vorige in Venlo werd gewonnen door het duo. Het Engelse duo Issa Batrane en Frederick Bialokoz heeft van organisator Sportworx een wildcard gekregen en zal proberen de Nederlandse duo’s het vuur aan de schenen te leggen. Batrane is bekend op Nederlandse bodem, daar waar hij enkele zomers op het strand van Scheveningen heeft getraind met Beach Team Den-Haag.

Zussenstrijd bij de dames

Ook aan de dameskant van het toernooi beloven er veel spannende wedstrijden aan te komen. Mexime van Driel/Emma Piersma en Emi van Driel/Brecht Piersma zijn de eerste twee gerankte teams. Een ware zussenstrijd dus in Almelo, waar de zussen Piersma en van Driel afzonderlijk van elkaar een team vormen. Het is voor Emi en Brecht bijna twee maanden geleden dat zij bij de Nationale Tour aanwezig waren. Toen in Apeldoorn wisten ze er met de titel vandoor te gaan. Grootste uitdagers voor de zussen zijn Wies Bekhuis en Desy Poiesz. Ook zij weten wat het is om een Grand Slam te winnen en stonden de vorige editie in Venlo op de hoogste treden.

Bekijk ook eens