Nog maar amper bijgekomen van het altijd levendige Groningen, of een nieuw weekend Eredivisie beach staat al weer voor de deur. Ditmaal is Almelo de gastdame. Op het Marktplein en aan de Sluiskade zal er dit weekend weer worden gestreden om de felbegeerde titels.

De Eredivisie beach karavaan dendert ongeremd door. Week in, week uit mogen de beste beachvolleyballers zich laten zien in vrijwel iedere hoek van ons land. Ditmaal tussen de altijd kalme Tukkers in Almelo. De stad in Overijssel is een vaste speelstad geworden in de Eredivisie beach tour. Spelers en speelsters reizen er dan ook maar wat graag naar af.

En niet alleen onze eigen Nederlandse toppers weten dit weekend hun weg te vinden naar Almelo. Het Japanse duo Miki Ishii en Yukako Suzuki zullen ook hun opwachting maken in het damestoernooi. Zij krijgen de buitenlandse wildcard van promotor Sportworx. Het zorgt direct voor goede concurrentie voor bijvoorbeeld Emi en Mexime van Driel. Zij zullen er alles aan doen om hun titel van vorige week te verdedigen. Verder zijn Wies Bekhuis en Nadine Everaert weer terug van weggeweest. Vanwege een toernooi in Portugal waar zij aan deelnemen zullen zij wel pas zondag tijdens de kwartfinale instromen, mochten zij vroegtijdig uitgeschakeld zijn in Portugal.

Bij de mannen staan de in vorm verkerende Stefan Boermans en Yorick de Groot weer op de lijst. De twee spelen het Europees Kampioenschap in Wenen, maar stromen bij vroegtijdige uitschakeling op zondag in Almelo in. De kans dat de mannen het redden om op tijd in Almelo te zijn is echter niet al te groot. Na hun winst in Gstaad zijn de verwachtingen op een goed resultaat op hun eerste EK hoog gespannen. Ook Leon Luini en Thijs Nijeboer doen mee in een zelfde soort instroom constructie op zondag. Zij nemen deel aan hetzelfde toernooi in Portugal als Bekhuis/Everaert. Wie er wel zeker weer zijn, zijn Matthew Immers en Ruben Penninga. De winnaars van vorig weekend zullen het hele weekend in Almelo te bewonderen zijn.

Bekijk ook eens