Het einde van het DELA Eredivisie Beach seizoen is in zicht en daarmee begint de totale ranking aardig vorm te krijgen. De DELA Eredivisie Beach, die uit 10 afzonderlijke speelweekenden bestaat, is momenteel bezig aan haar één na laatste stop; Almelo. Met enkel de finaledag in Almelo en het weekend in Vrouwenpolder op de planning, wordt het tijd om de huidige ranking eens te bekijken.

Aan het eind van ieder DELA Eredivisie Beach seizoen worden er prijzen uitgereikt aan de nummers 1 tot en met 3 bij zowel de mannen als de vrouwen. 10 weekenden lang hebben de beste teams van Nederland de kans om punten te verzamelen die meetellen voor zowel het DELA NK Beach, als de uiteindelijke DELA Eredivisie Beach ranking.

Kijkend naar de ranking op dit moment gaan bij de mannen Dirk Boehlé en Stefan Boermans aan de leiding. Kort daarop volgen Jannes van der Ham met zijn partner Thijs Nijeboer en Jasper Bouter samen met Ruben Penninga. De nummer 4 op dit moment, Van Steenis/Vismans is ook nog niet uitgeschakeld.

De nummers 1 en 2 hebben in Almelo allebei een ticket voor de kwartfinale weten te bemachtigen. Daarmee zijn zij ook dit weekend op weg naar een groot aantal punten voor de ranking en hebben beide teams de kans om het gat met de rest te vergroten. De mannen van BTN, Jasper Bouter en Ruben Penninga hebben wegens Internationale toernooien een aantal Eredivisie weekenden moeten overslaan en zijn dit weekend afwezig vanwege een blessure. Dit laatste overkwam vandaag ook Sven Vismans. Wegens een blessure hebben Tom en Sven vroegtijdig moeten stoppen.

Bij de vrouwen wordt de ranglijst aangevoerd door Mexime van Driel en Iris Reinders, die op dit moment ook Internationaal spelen. Evenals de nummer 2; Katja Stam en Julia Wouters en de nummer 3; Raïsa Schoon en Emi van Driel. De nummer 4 en 5 (Piersma/Ypma en Van Gestel/Wesselink) maken ook nog kans op een top 3 klassering.

In Vrouwenpolder, het laatste weekend van de DELA Eredivisie Beach, wordt de definitieve ranking bepaald. Zowel bij de mannen als de vrouwen kan dit weekend nog zorgen voor verschuivingen in de eindklassering. Tekenend voor het seizoen van 2019 is de spanning en het verassende element. Vele weekenden kende een podium met verassende en nieuwe winnaars en zo blijft ook het eindklassement tot op het laatste moment spannend en onbepaald!

Bekijk ook eens