Afgelopen weekend barstte de strijd om de titels in de Nightwatch Eredivisie Beach los in Almelo. Almelo is al jaren niet meer weg te denken als speelstad van de meest prestigieuze beachvolleybalcompetitie van Nederland. Lokale held, en één van de grote blikvangers binnen het Nederlandse beachvolleybal momenteel, Stefan Boermans ging er met de titel van door.

Almelo was afgelopen weekend gastdame van de Nightwatch Eredivisie Beach. Met een mooi Centre Court op het Marktplein en twee bijvelden bij Zwembad het Sportpark. Spannende wedstrijden wisselden zich af met minder spannende wedstrijden. Zo waren Stefan Boermans en Matthew Immers voor het oog van het thuispubliek dit weekend oppermachtig. Ondanks dat de zon niet helemaal door kwam werd het een geweldig beachvolleybal feest in Almelo.

Boermans/Immers oppermachtig

Bij de mannen waren het Stefan Boermans en Matthew Immers die de dienst uitmaakten. De twee van Beachvolleybal Team Nederland stroomden op zondag in de kwartfinales in, nadat ze op donderdag werden uitgeschakeld in de Pro Tour Elite16 in Gstaad. Immers en Boermans lieten direct zien waarom zij het voorrecht verdienen om later in het toernooi in te stromen. Geen moment kwamen zij in de problemen en in de kwartfinale werd zelfs een set gewonnen met 21-1. Het was dan ook voor niemand een verassing dat de twee zich in de finale mochten melden. Daar kwamen ze Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer tegen, die in een spannende halve finale Thijmen Heemskerk en Mick Toet te slim af waren. Ook in deze eindstrijd zijn Stefan Boermans en Matthew Immers geen moment in de problemen geweest. Met 21-14 en 21-15 was het Boermans die de titel voor het oog van zijn vrienden en familie in Almelo binnen sloeg. Het brons ging wederom naar Joris Berkhout en Rik van Solkema, die nu al vier van hun vijf toernooien op het podium hebben gestaan.

Nederlands succes in damesfinale

Bij de dames twee overtuigende winnaars in de halve finales. Zowel van Driel/Piersma als het Australische duo Bell/Laird wisten hun halve finales met grote cijfers te winnen. In een eindstrijd die in het begin nog alle kanten leek op te kunnen, waren het toch Mexime van Driel en Emma Piersma die er met overtuigende cijfers met de titel vandoor gingen. Met 22-24 en 12 -21 behaalden zij Nederlands succes in de finale. Wies Bekhuis en Iris Reinders pakten overtuigend het brons, door met 21-13 en 21-12 te winnen van Esther Cramer en Laura Overwater. Bekhuis, na drie weken afwezigheid weer terug op de Nederlandse velden, wist hiermee meteen weer een podiumplek te bemachtigen.

Bekijk ook eens