Ze moesten er heel diep voor gaan, maar Sven Vismans en Jannes van der Ham hebben hun tweede titel in de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour gewonnen. Ze verloren zaterdag nog met 1-2 van Jaapjan Feenstra en Gijs van Pruissen, maar vanmiddag namen ze sportieve revanche. In de finale stonden de teams weer tegenover elkaar en nu wonnen Sven en Jannes wel. Sven: “Dit was echt een zwaarbevochten titel, we moesten alles uit de kast halen tegen die twee. Wat een strijd.”

Het publiek in Hoek van Holland genoot enorm van de spectaculaire finale. De eerste set werd overtuigend gepakt door Jannes en Sven met 21-16. Maar in de tweede set ging het enorm gelijk op inclusief veel lange en spectaculaire punten. Uiteindelijk maakten Jaapjan en Gijs het af: 21-23.

In de derde set kon het alle kanten op, beide teams vochten keihard voor elk punt. Jannes en Sven waren dolblij toen ze het beslissende punt scoorden: 17-15. “Wat een geweldige finale, wat maakten die gasten het ons lastig,” zo blikte Sven terug.

Wat maakte het verschil vergeleken met gisteren? “We hadden toen geen antwoord op hun sterke service. In deze finale hadden we er af en toe weer moeite mee, maar gelukkig was Jannes er met blokjes op de juiste momenten,” aldus Sven. Het is na de titel in Arnhem, helemaal aan het begin van de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour, de tweede eindzege.

“Dit goede gevoel en de vorm waarin we nu verkeren willen we vasthouden richting het NK. Daar willen we net als nu spelen met een ijzersterke blok verdediging. We blijven gelukkig ook rustig op momentjes waarop dat echt moet. Als we zelf ons niveau halen en wie weet er bovenuit stijgen, dan kunnen we het alle teams moeilijk maken op het NK. Kom maar op!”

 

 

 

Bekijk ook eens