Ze kwamen met een duidelijk doel naar Werkendam, zo snel mogelijk een plek in de halve finale afdwingen. Daar slaagden Jasper Bouter en Tom van Steenis in met drie keer een 2-0 overwinning. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland staan morgen in de halve finale. Bouter:,,We gaan voor de titel op Fort Altena. Ik zie Boehle/Van de Velde en Van der Ham/Vismans als grootste concurrenten.”

Jasper kijkt heel eerlijk terug op zijn eerste dag in de eredivisie. ,,Het ging in de eerste twee duels eigenlijk redelijk vlekkeloos. Maar in de derde wedstrijd moesten we onze concentratie vasthouden. Het niveau is steeds hoger tijdens het toernooi. Ons doel was zo snel mogelijk de halve finale behalen, daar zijn we in geslaagd. Maar we moesten tegen Erik en Bas heel hard werken.”

In de kwartfinale stonden Jasper en Tom tegenover de fanatieke spelers Erik Nijland en Bas Verpoorten. Ze wonnen met 2-0, maar toch was het een zware partij. ,,We moesten ons koppie er constant bijhouden, die twee spelen sterk en vol energie. Een goede test dus ook richting morgen. We gaan voor de overwinning, maar ik verwacht ook in de halve finale en de eventuele finale een sterke tegenstander. Het niveau ligt hoog, daar ben ik blij om. De eredivisie is een goede weg ingeslagen. Het wordt steeds meer een event en iedereen wil er graag bij zijn. Dat zegt veel. We zullen vol aan de bak moeten om morgen de concurrenten te verslaan.”

Bekijk ook eens