In de maanden augustus en september kunnen beachvolleybalfans hun hart weer ophalen, want het is gelukt om nog vijf toernooien op de DELA Eredivisie Beach-tour te plannen. Daarnaast wordt er in twee categorieën gestreden om de nationale titels. Van 21 tot en met 23 augustus strijdt de top van Nederland om de nationale titels in regulier beachvolleybal, op zondag 23 augustus mag iedereen die maar wil meedoen aan het eerste Nederlands kampioenschap King of the Court. Alsnog een mooie, volle kalender.

De DELA Eredivisie Beach, het DELA NK Beach en het NK King of the Court worden door sportevenementenbureau Sportworx georganiseerd, in samenwerking met de Nevobo. Sinds het op 1 juli weer mogelijk werd om competities te organiseren, is er hard gewerkt aan het opstellen van een uitdagende kalender, met het openingstoernooi van de DELA Eredivisie Beach op 1 juli in Zaanstad als een prachtige voorbode.

DELA Eredivisie Beach
Er worden deze zomer zes toernooien georganiseerd voor de DELA Eredivisie Beach. Waar normaal gespeeld werd in stadscentra is dat door de coronacrisis nu niet mogelijk. Er is veelal gekozen voor het spelen bij beachverenigingen. De Grand Slam van Breda wordt wel gespeeld in de stad, op het Chasseveld. De Grand Slam van Utrecht wordt op zaterdag gespeeld bij Irene Beach in Bilthoven, op zondag wordt gespeeld in het King of the Court-stadion op het Jaarbeursplein.

Het is toegestaan dat er publiek komt kijken bij de DELA Eredivisie Beach. Toeschouwers hoeven zich niet van tevoren aan te melden, maar op de speellocatie worden bezoekers wel geregistreerd. Dat is om mensen snel te kunnen informeren in geval van een coronageval.

DELA Nederlands kampioenschap
In het weekend van 21 tot en met 23 augustus in het beachstadion van Scheveningen het toneel van het Nederlands kampioenschap beachvolleybal. 32 Teams per sekse zullen daar strijden om de nationale titels.

Op vrijdag 21 augustus wordt gestart met de groepsfase van het NK. Op zaterdag volgt de tweede ronde tot en met de kwartfinales. Op zondag staan de halve finales en de finales gepland. We komen op korte termijn met informatie over de kaartverkoop voor het DELA NK

NK King of the Court

Een absolute noviteit dit jaar is het Nederlands kampioenschap King of the Court. De nieuwe beachvolleybalvariant die op weg is om toegevoegd te worden aan de Olympische Spelen. Met vijf teams tegelijk op het veld, een afvalrace tegen de klok. Sensatie gegarandeerd.

Het mooie van het eerste NK King of the Court is dat iedereen zich daarvoor mag inschrijven. En er staat, naast de eerste Nederlandse titel, nog iets op het spel. Een deelnamebewijs voor de eerste fase van het internationale toernooi van King of the Court dat van 9 tot en met 12 september wordt gespeeld in Utrecht.

Details over inschrijving maken we binnen een week bekend, houd de sociale media-kanalen van Beachvolleybal Nevobo in de gaten.

De volledige kalender van de DELA Eredivisie Beach, het DELA NK en NK King of the Court:

  • 1 juli: Zaanstad, Sportpark Poelenburg
  • 8-9 augustus: Almelo, Zwembad het Sportpark
  • 15-16 augustus: Zaanstad, Sportpark Poelenburg
  • 21-23 augustus: DELA NK Beach, Scheveningen, The Hague Beach Stadium
  • 23 augustus: NK King of the Court, The Hague Beach Stadium
  • 29-30 augustus: Heerenveen, Sportstad
  • 4-6 september: Breda (Grand Slam), Chasseveld
  • 12-13 september: Utrecht (Grand Slam), Irene Beach Bilthoven en Jaarbeursplein

Bekijk ook eens