Aankomend weekend verplaatst het circus van de BetCity Eredivisie Beach zich van Nijmegen naar Zaanstad. Op de Burcht en bij Sportpark De Vijfhoek zullen er weer mooie velden klaarliggen. De hoogst aangeschreven beachvolleybal tour in Nederland kent weer een mooi deelnemersveld.

Twaalf teams per geslacht zullen aan de start staan van het toernooi. In hartje Zaandam zal op zaterdag en zondag worden uitgevochten wie zich op het podium mag voegen. Op zondag tussen 15.00 en 17.00 uur zullen de finales worden gespeeld.

Titelprolongatie van der Made/Stok?
Na twee internationale toernooien in Spanje en Bulgarije zijn Lisa Luini en Noa Sonneville weer terug op de Nederlandse velden. Met twee mooie ervaringen in de rugtas, waar ze ook behoorlijk wat punten op de ranglijst mee wisten te scoren, doen zij in Zaanstad een gooi naar hun eerste podiumplek van dit seizoen. Voor het hoogste treetje zullen ze wel moeten afrekenen met de kampioenen uit Nijmegen; Serena van der Made en Rianne Stok. Het nieuw gevormde koppel dit seizoen raakt steeds meer op elkaar ingespeeld en wist in de afgelopen drie toernooien al een medaille mee naar huis te nemen. Iris Reinders, al goed voor twee gouden medailles dit seizoen, zal in Zaanstad ook weer aantreden met Lynn van Mill.

Heemskerk/Toet uit op revanche
Bij de mannen zullen Thijmen Heemskerk en Mick Toet met een nog licht zure nasmaak starten aan het toernooi in Zaanstad. In Nijmegen vorige week konden de twee het goud al ruiken, maar moesten in de derde set toch hun meerderen erkennen in een sterk internationaal team. Om nu wel op het hoogste treetje te komen zullen ze onder andere moeten afrekenen met Cain van Hal en Mart van Werkhoven, eerder dit seizoen in Hilversum al goed voor goud. Ook Sonneville/van der Wel is een team om in de gaten te blijven houden. Dit jonge koppel voelt elkaar feilloos aan en wisten zich al meerdere keren dit seizoen op het podium te voegen.

Bekijk ook eens