Na een fantastisch weekend in Breda, waar de eerste stand alone editie van het NK King Of The Court werd georganiseerd, staat Zaandam al weer voor de deur als nieuwe gastdame voor de Eredivisie beach. Beachvolleybal vereniging Silicium ontvangt weer met alle liefde de beste beachvolleyballers van ons land.

Vorig jaar nog ging deze locatie de boeken in als eerste topsportevenement na de eerste Covid lockdown, door om 05.00 uur s’ochtends bij zonsopkomst te starten. De zonsopkomst zullen de deelnemers dit keer moeten missen,  zij mogen ditmaal uitgeslapen aan de start verschijnen. Zaterdag om 09.00 uur zal de strijd om de felbegeerde titels weer losbarsten en het deelnemersveld beloofd weer veel mooie wedstrijden.

Bij de dames zullen kersverse Queen’s Of The Court Emi en Mexime van Driel hun flow willen meenemen naar Zaandam. Zij wisten afgelopen weekend in hun eigen Breda, voor veel familie, vrienden en kennissen knap Nederlands kampioen te worden. Zij zullen onder andere worden uitgedaagd door Iris Reinders en Esmee Priem. Het lijkt laatstgenoemde Esmee niet uit te maken met wie ze speelt, want ze haalde dit seizoen al met verschillende partners het podium. Afgelopen weekend werd ze nog knap tweede met zaal international Tessa Polder. Een ander team om in de gaten te houden zijn de zussen Piersma. Emma en Brecht lieten met hun derde plek op het NK dit weekend zien bij de top te horen.

Bij de heren maken Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven zich op voor een loepzuivere hattrick. Al twee eredivisie toernooien achter elkaar wisten zij te winnen en afgelopen weekend in Breda schopten de twee in vorm het ook tot de finale. Daar strandden zij uiteindelijk op een 4e plek. Uitdagers zijn Leon Luini en Thijs Nijeboer. De twee teams stonden al veel tegenover elkaar, wat vaak uitmondde in spannende en verhitte wedstrijden. Vaak de leukste wedstrijden om te zien voor het publiek. Luini / Nijeboer zullen een stokje willen steken voor de hattrick van Boehlé / van Werkhoven. Andere teams die hier ook zeker een stokje voor kunnen steken zijn Nijland / Heemskerk en Kroon / van Hal.

Bekijk ook eens