De wildcard voor het DELA EK Beach is definitief voor Jannes van der Ham en Sven Vismans. De mannen presteren sterk in de DELA Eredivisie Beach en zijn niet meer in te halen door de concurrentie. Het werd een mooi weekend voor Van der Ham en Vismans, ze veroverden in Turkije brons op de World Tour en hoorden zondag dat ze de wildcard binnen hadden. Bij de vrouwen valt in Groningen de beslissing, er maken nog drie duo’s kans.

Van der Ham en Vismans begonnen meteen sterk in de race om de felbegeerde EK wildcard. Ze wonnen in Vlissingen het openingstoernooi van de DELA Eredivisie Beach en ook in Zutphen stonden ze op het hoogste treetje van het podium. Het ambitieuze duo bleek al snel de grote favoriet voor de wildcard.

De beste 4 resultaten van de 8 Eredivisietoernooien telden voor de ranking en na de derde plek in Leeuwarden en vorige week het zilver in Eindhoven stonden ze er extreem goed voor. Alleen Stefan Boermans en Casper Haanappel konden het duo nog passeren op de ranking, die moesten dan wel zowel in Heerenveen als in Groningen de titel veroveren.

Zo ver kwam het niet, Boermans en Haanappel verloren zondagmiddag de halve finale en vanaf dat moment was het een feit: de wildcard voor het DELA EK Beach is voor Van der Ham en Vismans. De mannen zijn dolblij met de wildcard en zijn al vol in voorbereiding. Ze spelen volgende week nog een World Tour in Rusland om hun krachten nog een keer internationaal te meten. Maar eerst zijn ze komend weekend te bewonderen in Groningen.

Rotterdam

Van der Ham en Vismans spelen de poulefase van het EK in Rotterdam. Ze zijn in poule C ingedeeld met Doppler en Horst uit Oostenrijk, het Poolse team Prudel/Szałankiewicz en de Russen Semenov/Leshukov.

Het Nederlandse team hoopt als underdog te verrassen op het DELA EK Beach. Van der Ham: “We willen nu nog zo veel mogelijk internationaal spelen, om de tegenstand van het EK na te bootsen. We willen ook nog ergens rust pakken om het EK optimaal te starten. Daar hebben we niks te verliezen en zijn we de underdog.”

Bekijk ook eens