Dit weekend staat er iets bijzonders te gebeuren. Voor het tweede jaar op rij organiseert Sportworx het NK King Of The Court (KOTC), ditmaal in Breda. 25 teams per gender vechten in 5 poules van 5 teams voor de finaleplekken. Op de Olympische teams na, zijn alle topteams aanwezig. Maar, bij King Of The Court kan alles gebeuren.

 

King Of The Court is een nieuwe en dynamische variant van beachvolleybal, geïntroduceerd door de Nederlandse organisator Sportworx, en inmiddels omarmd als nieuw concept door de wereldvolleybalbond FIVB. In een afvalrace tegen de klok strijden 5 teams tegelijk op 1 veld. Er is een uitdagers kant en een kings/queens kant. De uitdagers serveren en punten kunnen alleen aan de kings/queens kant gescoord worden. Als de kings/queens de rally winnen, krijgt het team een punt en blijft het aan dezelfde kant staan. Als ze verliezen, moeten ze plaats maken voor het team dat tegenover hen staat en moeten ze aan de uitdagers kant staan, in de wachtrij. Het team met de minste punten valt af wanneer de buzzer gaat. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een time-out te nemen vanaf de halve finale. Ook nieuw is dat iedere 3e servicefout een punt is en in de laatste minuut zijn alle foute services een punt. De teams kunnen zich in dit toernooi kwalificeren voor het KOTC evenement op het jaarbeursplein in Utrecht, van 25 – 28 augustus.

Bij de heren zullen Matthew Immers en Ruben Penninga voor het eerst samen aantreden. Ruben verdedigt zijn titel, want vorig jaar ging hij met zijn voormalige partner Jasper Bouter de boeken in als eerste Nederlands kampioen KOTC ooit. Stefan Boermans /  Yorick de Groot, afgelopen weekend nog de winnaars van het 4-sterren toernooi in Gstaad, is ook zeker een team om in de gaten te houden. De mannen hebben afgelopen week iets heel bijzonders neergezet en verkeren in de vorm van hun leven. Overige teams om in de gaten te houden zijn Varenhorst / van de Velde, Boehlé / van Werkhoven en Luini / Nijeboer.

Bij de dames zijn de lokale helden Emi en Mexime van Driel de gedoodverfde favoriet. Dat dit concept hun wel ligt, lieten zij al eerder zien in Utrecht vorig jaar. Hier voegden zij zich met een zilveren medaille knap tussen de absolute wereldtop. De twee zussen zijn vastberaden om voor hun vrienden en familie te laten zijn wat zij in huis hebben. ‘’Ik denk dat er genoeg kennissen, familie en vrienden komen kijken. Zij gaan terug zien dat we ontzettend enthousiast zijn over het spelletje, dat we eager zijn om te winnen en dat we er vooral heel veel zin in hebben.‘’, liet Mexime van Driel ons eerder al weten. Andere teams om in de gaten te houden bij de dames zijn van Esch / Tavenier, de zussen Piersma, Bekhuis / Everaert en Bak / Gras.

 

Bekijk ook eens