Dit weekend wordt het Nederlands Kampioenschap beachvolleybal geheel volgens traditie gehouden op het strand van Scheveningen. De apotheose van een lang en mooi seizoen, nadat afgelopen weekend de Eredivisie tour in Almelo eindigde. Vanaf vrijdag zal worden uitgevochten wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen mag noemen.

Direct gelegen aan de kust van Scheveningen ligt het The Hague Beach Stadium. Al sinds jaar en dag wordt hier het Nederlands Kampioenschap beachvolleybal in gehouden, zo ook in deze editie. Met ruimte voor zeker 2000 toeschouwers wordt dit weer gegarandeerd een beachvolleybal feest. Het weer laat vooralsnog wel een en ander te wensen over, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Het beloofd een mooi weekend te worden met veel spannende wedstrijden.

Bij het mannentoernooi zijn Yorick de Groot en Stefan Boermans de grote blikvangers. De twee verbazen dit seizoen vriend en vijand met grote internationale en nationale successen. Afgelopen week in Wenen pakten ze zilver op het Europees Kampioenschap. In de finale kwamen ze maar net te kort tegen Olympisch kampioenen Mol/Sørom. Het moge duidelijk zijn dat de mannen in vorm de titelfavorieten zijn voor dit NK. Uitdagers voor de Nationale titel zijn onder andere Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde. Ook niet te onderschatten zijn Matthew Immers en Ruben Penninga. Laatstgenoemde werd vorig jaar nog Nederlands Kampioen met Jasper Bouter en verdedigt dus zijn titel. Afwezig op dit NK zijn Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Zij spelen King Of The Court in Hamburg.

Bij de dames zijn ook zilveren medaillisten van het Europees Kampioenschap te bewonderen. Kersverse Olympiërs Katja Stam en Raisa Schoon kenden ook een geweldige week in Wenen. Voor hen geldt ook dat dit seizoen hun echte internationale doorbraak is geweest. Vorig jaar werden zij al Nederlands Kampioen, maar ook dit jaar zijn zij de grootste titelfavoriet. Emi en Mexime van Driel, eerder dit seizoen al Nederlands kampioen King Of The Court, zullen er alles aan doen om een stokje te steken voor de titelprolongatie van Stam/Schoon. Tot slot zijn de zussen Piersma ook een goede outsider voor de titel. Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn net als Brouwer/Meeuwsen afwezig op dit NK vanwege King Of The Court in Hamburg.

Vrijdag zullen de kwalificatiewedstrijden worden gespeeld. Zaterdag voegt de top 8 zich bij de gekwalificeerde teams in het hoofdtoernooi en zondag zijn de finalewedstrijden. Het beloofd weer een spannend weekend te worden.

Bekijk ook eens