Ze kwamen met een wildcard het toernooi binnen en eindigden met de titel op de Grote Markt. Marloes Wesselink en Laura Bloem maakten het volledig waar in Groningen tijdens de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour. In een spectaculaire finale wonnen ze met 2-1 (19-21, 21-17 en 15-13) van Mered de Vries en Quirine Oosterveld. Ze vielen dolblij op hun knieën na het beslissende punt. Laura: “We zijn zo trots dat we het hier hebben laten zien. Die wildcard was niet voor niets.”

Marloes en Laura stralen in het veld altijd enthousiasme uit en daar gaat het publiek vaak in mee. Ze kregen de wildcard toegewezen voor Groningen en ze maakten het volledig waar. In de eerste set van de finale op de drukke Grote Markt begonnen Mered en Quirine sterk en namen ze een kleine voorsprong.

Die hielden ze vast en daardoor pakten ze de set met 19-21. Maar daarna kwamen Laura en Marloes beter in hun spel. Marloes: “Ze begonnen sterk, we kregen geen grip op hun spel. We moesten iets vinden om de switch te maken en gelukkig lukte dat in de tweede set.”

Ook Laura blikte trots terug op hun strijdlust in de finale. “We waren extreem gretig en wilden deze heel erg graag winnen. Maar in de eerste set liepen we achter ze aan. Daarna beten we ons er echt in vast en knalden we voor elk puntje. Het was een pittige wedstrijd, echt finale waardig met lange punten en twee keihard werkende teams.”

Marloes genoot van het spelen in Groningen en het enthousiaste publiek. “We gaven ze een prachtige finale cadeau. Hoog niveau en we moesten er voor knokken. Wij genieten ook echt van die strijd, op gelijkwaardig niveau. En dan voor zo’n groot publiek, dat is extra mooi. We zijn nu de koningen van Groningen. Dat smaakt naar meer, Zutphen…. Here we come.”

Bekijk ook eens